Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Lasagne készítés. Hogyan kezdjek neki? fórum

Lasagne készítés. Hogyan kezdjek neki? (tudásbázis)


1 2
2011. júl. 22. 15:13
Jó lett,megpuhult:))Köszi mindenkinek!!
2011. júl. 22. 13:44

30 perc alatt megpuhul a tészta????

Már csináltam úgy,hogy nem főztem ki előre a tésztát,és kő kemény maradt sajna:((

Igaz,hogy nem csináltam besamellel,mert a fiam nem szereti.

Most betettem sülni-és besamellel készítettem-kíváncsi vagyok,hogy megpuhul-e:DD

1 óra alatt nem ég meg???

Na,kiv vok:OO

2010. nov. 18. 22:15
Köszike.Zöldséges-húsost készítettem.épp így,csak fele adgból.Ennyi húsom volt csak. Kis sütőtálat is vettem.
43. agis
2010. nov. 18. 21:57
pisztet= lisztet
42. agis (válaszként erre: 15. - Zsú1965)
2010. nov. 18. 21:57

A lasagne tesztat nyersen (szarazan) kell felhasznalni. A titok a besamel (es nem BESAMELL) martas -vajon vilagosra piritani a pisztet, tejjel felonteni, sot, szerencsendiot bel, ha mar besurosodott- mennyisege.


Lehet zoldseggel is csinalni, nem feltetlenul hussal. Parolt sargarepaval, spenottal is finom.


A sutotalat vajjal ki kell kenni, belerakni 2 reteg tesztat (egy normal meretu jenaiba 4 darab teszta fer, azaz 8 db az alap) erre jon a toltelek (hus, vagy parolt zoldseg, sajt) erreg a besamel 1/3a, majd egy reteg teszta, ujra toltelek, megint besamel 1/3a, majd ket reteg teszta a teteje, erre a maradek besamel es egy reteg sajt. 180 fokon 1 orat sutom, az utolso 15 percben 200 fokra emelem a homersekletet.


Egy doboz lasagne tesztahoz 60 dkg toltelek kell, es egy liter tejbol besamel. (10 dkg vaj, 3 ek liszt, pici so es nagyon minimalis szerecsendio)

2010. nov. 18. 21:42
Köszike.Megcsináltam a ragut .Saját bolognai ragu,nem félkész .Nagyon jó lett.Meglepődtem rajta magam is. Sőt a besamell mártás is sikerült.
40. öregmedve (válaszként erre: 26. - Demeeri)
2010. nov. 17. 20:08
Halli a tésztát ne fözd meg mert a besamel mepuhítja a darálh húshoz vegyél bolonyai alapot azt készits el és rétegetted tetejére sajt és mehet az elömelegitett sütöbe kb 45 perc 160 fokon de azért közben nézd meg.
2010. nov. 17. 19:49

Én csináltam már egyszer, a desszert.eu-n találtam a receptet. Nagyon finom és laktató volt. A tésztát nem kell főzni, mert a besamel mártás megpuhítja.

Airzsike is jó receptet küldött, de még kipróbálásra vár. :)

2010. nov. 17. 18:15
A nyers lazagna tésztát kell főzni vagy nem kell? Úgy olvasom nem kell,mert a sütőben is átfő.A dobozán pedig írva van,hogy vízben meg kell főzni.
37. Sylvia81 (válaszként erre: 35. - Demeeri)
2010. nov. 17. 15:04

[link]


Ez az! :)

36. demeeri (válaszként erre: 7. - 07c4794583)
2010. nov. 17. 14:58

[link]

Köszi,ez tényleg jó.Ilyenre gondoltam.

35. demeeri (válaszként erre: 33. - Sylvia81)
2010. nov. 17. 14:52
Hol találom meg?
34. demeeri (válaszként erre: 32. - Mokka78)
2010. nov. 17. 14:51
Sajnálom.
33. Sylvia81 (válaszként erre: 26. - Demeeri)
2010. nov. 17. 14:40
Olvasd el, ahogy én szoktam csinálni, az adatlapomról eléred. Olyan GYK, ami pont NEKEM való! Elég nehéz elszúrni. ;)
32. Mokka78 (válaszként erre: 22. - Demeeri)
2010. nov. 17. 14:39
Na f@sz@ !! begépeltem a bevált recimet és a fórum összevonás miatt elszállt az egész :S :s
31. Nikice
2010. nov. 17. 14:37

Sziasztok!

Spenótosat is ajánlom. A besamelt két felé szedem, és az egyikbe parajpürét teszek, kis fokhagymát. Tészta-fehér besamel, husi, spenótos, és így tovább. Látványnak sem utolsó.

2010. nov. 17. 14:35
Kösszi!
2010. nov. 17. 14:32

[link]


itt tudsz válogatni

2010. nov. 17. 14:27
én tésztát is szoktam gyúrni, és úgy még sokkal finomabb :)
2010. nov. 17. 14:27

paradicsom, gomba, hagyma, fokhagyma, zöldfűszer, esetleg kevés sárgarépa

szárított oregano, bazsalikom, rozmaring

ilyenek

2010. nov. 17. 14:25
Tudnátok egyszerű,olcsó lasagna receptet? A tésztát megvettem,olyan receptet keresek,amit egyszerű hozzávalókból el tudok készíteni.
25. 82499f2528 (válaszként erre: 23. - F303be5590)
2010. nov. 17. 14:25
Imádom!
2010. nov. 17. 14:25
és mi van vele?
2010. nov. 17. 14:24
ja, fini az is :D
2010. nov. 17. 14:23
Lasagna
2010. aug. 27. 17:26

ennék is, úgyhogy holnap pikk-pakk


paradicsom van bőven

2010. aug. 27. 17:26
én először is tésztát gyúrtam :D:P
19. airzsike (válaszként erre: 14. - Zsú1965)
2010. júl. 22. 15:50

Elküldtem!

Jó munkát és jó étvágyat Nektek!

18. 3f5c70e7b8 (válaszként erre: 15. - Zsú1965)
2010. júl. 22. 15:48

Én saját szószokat szoktam kotyvasztani, mikor milyet, a kedvemtöl függ.


Ha nem hütöböl vagy fagyasztva van a tészta, hanem száraztészta, akkor az összeállítás után, de még a sütöbe tolás elött hagyd állni jó fél órát. (Az se baj, ha tovább hagyod.) Így jól megszívja magát a tészta, jobban puhul, finomabb, kisebb az esély, hogy nem sül át.


Én olyan jénaiba szoktam tenni, amibe, ha lefektetek három tésztalapot, akkor még marad egy-egy ujjnyi hely a szélén. Nem azért, mert így kell, hanem azért, mert ekkora van.

2010. júl. 22. 15:42

Hozzávalók:

1-1,50 kg darált hús,

4 gerezd fokhagyma,

1 közepes fej vöröshagyma,

bazsalikom,

paradicsomszósz (kb. 1,5 liter),

kb. 1/2 liter tej,

3-4 evőkanál liszt,

kb. 8 dkg vaj,

só,

olaj,

1 csomag (50 dkg) lasagne tészta

Elkészítés:

Az olajban az apróra vágott vöröshagymát a fokhagymával együtt megdinsztelem, majd ráteszem a darált húst, és nagyobb lángon egészen addig párolom, míg kifehéredik a hús. Sóval, borssal ízesítem. Ezután pici vizet teszek alá, és fedő alatt megpárolom. Amikor már majdnem készen van, felengedem a másfél liternyi paradicsomszósszal, bazsalikommal ízesítem és jól összefőzöm. Közben a vajat felmelegítem, beleteszem a lisztet, és addig hevítem, míg kezd kifehéredni. Felengedem tejjel, sózom és felfőzöm, nem túl sűrű szósszá (besamel). Ha sűrűsödne, tejjel lehet hígítani. Amikor mindkét massza készen van, összekeverem. Egy közepes méretű tepsit vékonyan kiolajazok, erre teszek ragut, majd jön a tészta, ragu és tészta, a lényeg, hogy a tetejére kerüljön az utolsó adag ragu. Teszek rá jócskán sajtot, alufóliával letakarva középmeleg sütőben kb. 30 perc alatt készre sütöm (amíg a tészta megpuhul).

1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook