Hogyan készítesz finom forrócsokit? (tudásbázis)
Ezeket találtam :)
1. 6 evőkanál kakaóport 6 evőkanál cukorral és egy csipet sóval összekeversz. Hozzáadsz 2 és fél bögre tejet és melegíted, hogy felolvadjon a cukor. Aztán hozzáadsz 2 és fél bögre tejszínt, egy csipet fahéjat, és egy fél rúd vaníliát. Tovább melegíted, de nem forralod fel. És kész.
2. 2 dl tejet felteszünk a tűzhelyre melegedni. Beledobunk 2 szem szegfűszeget és késhegynyi fahéjat. Amikor már jó meleg (de még nem forr) a tej, beledobunk 1 teáskanál NEM cukrozott és 1 kávéskanál cukrozott kakaóport (utóbbi pl. Nesquick). Kell még bele kb. 2 kockacukor és 1 kiskanál vaníliás cukor. És egy kis tejszín, kb. 5 teáskanál. Ezt még főzzük kb. 2 percig, utána leszűrve bögrébe öntjük.
3. 15 dkg csokit főzni 10 percig lassú tűzön, ezt ízesíteni fahéjjal, szegfűszeggel, erre jön a 0, 5l tej egy kicsit összefőzöd és kiöntöd a bögrébe, amibe előzőleg tettél kb. evőkanál tejszínt.
4. Ha 2 személyre csinálod, kb. 4 dl tejjel kezd. Tegyél bele 4 púpozott kanál holland kakaóport, kb. 5 szegfűszeget, 4 nagyobb fahéjdarabkát, és kb. 2 vagy 3 púpozott kanál barna cukrot (ebben nem vagyok biztos, úgyhogy kóstold meg). Kezd el kevergetni, főzzed lassú tűzön, ne hagyd felforrni. Amikor forrna, vagy vedd még kisebbre a lángot , vagy kicsit emeld meg az edényt, és a tűz felett kevergesd még kb. 5 percig. Ez azért fontos, mert a főzögetés alatt jól összeállnak az ízek. Nagyon figyeld az állagát, mert az se jó, ha nagyon besűrűsödik. Szerintem akkor tökéletes, ha csak picivel sűrűbb a kakaónál. Amikor kitöltöd, mindenképp szűrőn keresztül öntsd, mert a fűszerdarabkákat idegesítő kortyolgatni. Én néha teszek bele egy csipetnyi chilit is.
5. A la Jamie Olivier: Kell hozzá az üst, gőz fölött habverővel. Először a csokit olvasztod kavargatva, utána jöhet bele a jó minőségű sűrű tejszín, tojássárgája, és a legvégén kis zsíros tejjel felengedve, de csak amennyire muszáj, megkapod a kívánt állagú forró csokit. Ízesítheted narancshéjjal, mentával, különböző likőrökkel, mézzel, ínyencek chilivel bolondítják.
6. Tejmentesen: Jó minőségű normális (nem cukrozott vagy instant) kakaóporból cca. két púpos teáskanálnyit egy teás cukorral és pár cseppnyi forró vízzel krémesre keverem és felöntöm 2 dl forró vízzel. Ízlés szerint mehet bele a tejszín, de nem kell túlzásba vinni. Szerintem a kakaópor mennyisége a döntő az igazi ízhatás kialakításában. Próbáljátok ki így, sok-sok kakaóval. Nagyon finom, krémes, testes, sűrű ital lesz belőle és teljesen más íze van mint a tejjel felengedett kakaószerű „forró csokinak”.
7. Bögrénként 2 evőkanál főzős kakaót összekeverek ugyanannyi kristálycukorral, és 1 kiskanál neszkávéval, hideg vízzel krémmé keverem, és felöntöm forró-habos tejjel.
8. Kb. 3-4 evőkanál kakaót 3-4 evőkanál kristálycukorral összekeverek és a tűzön 1-2 percig karamellizálom. Majd teszek bele egy késhegynyi őrölt szerecsendiót, őrölt kardamom magot, és fahéjat, majd fölöntöm kb. 2 dl tejjel. Ezt jól összeforralom, majd hozzáöntök még 4 dl tejet. A tetejére tejszínhabot teszek, amit fahéjas porcukorral hintek meg.
Hát a készítesz az nem két ssz, az biztos.
Már amikor megláttam az elején a címet, akkor szúrta a szemem, de nem szoktam szólni, mert mindenkinek olyan a helyesírása, amilyen és kész. Akkor is tudjuk mit akarsz írni. ... :)
Melyik Módi nem tud helyesen írni ????? Én két sz-szel írtam ki, hogy "készítessz"...
Ezen mi nem volt jó ???? :S :S :S
1)Gőz fölött az összetört étcsokit megolvasztom, tejet fölforralom
2)Kis lángon a tejhez adok kicsi tejszínt, vaníliás cukrot, cukrot, és nesquick-et/cadburry drinking chocolate-ot(épp csak pár kanállal)
3)Beleöntöm a tejbe a forró, megolvadt étcsokit, és kicsit sűrűbbre főzöm
Húú ezek tuti jók!
Milyen csokit használtok bele? Mert amikor tortát szoktam csokimázozni, ahhoz is inkább sima Milkát használok, mert az finomabb mint a bevonós csoki.
- 2 dl tej
- 1 cs. Van.cukor
- 10 dkg lereszelt keresűcsoki
- pici rum és tejszín ízesítésnek (elhagyható)
- 10 dkg cukor
- 3 tojássárgája
Felmelegítjük a tejet, beletesszük a van. cukrot, lereszelt csokit, folyamatosan kevergetve összeolvasztjuk.
Egy tálban alaposan összekeverjük a 10 dkg cukrot, 3 tojássárgáját, és a csokis masszához adjuk. Folyamatos keverés mellett kislángon röviden összeforraljuk.
Ízlés szerint pici rummal, tejszínnel ízesítjük. Utána nagyon besűrűsödik miközben hűl, még folyamatosan tejjel kell hígítani. Ez az adag elég nagy :) bulira