Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hogyan készítesz finom forrócsokit? fórum

Hogyan készítesz finom forrócsokit? (tudásbázis)


1 2
2013. júl. 20. 09:35
sehogy,mert nem szeretem a csokit
2013. júl. 20. 09:00
sehogy
2013. júl. 20. 08:53
2 dl viz 2 EK holland kakaó 3 Ek cukor jól felfözöd és kész.
2010. febr. 21. 17:38
Dr. Oetker forrócsoki és a La Festa is fini
29. Carla
2009. dec. 13. 16:41
Ez a Dr. Oetker forrócsoki nekem nem jött be. A klasszikus kicsit keserű, a meggyesnek meg olyan az illata és az íze, mint a szappannak.
28. reni79 (válaszként erre: 27. - 9ea67a7a1c)
2009. febr. 25. 14:49
a senseo-sat még nem próbáltam:-)
27. 9ea67a7a1c (válaszként erre: 23. - Reni79)
2009. febr. 25. 13:40
irjunk ki témát melyk a legjobb forrócsoki:DD
26. 9ea67a7a1c (válaszként erre: 18. - Reni79)
2009. febr. 25. 13:39
ááá,a senseos a nyerő aki nálam itta mindenkinél:))a hugomnak egyedül attol nem ég a gyomra:))
2009. febr. 25. 11:24

Ezeket találtam :)


1. 6 evőkanál kakaóport 6 evőkanál cukorral és egy csipet sóval összekeversz. Hozzáadsz 2 és fél bögre tejet és melegíted, hogy felolvadjon a cukor. Aztán hozzáadsz 2 és fél bögre tejszínt, egy csipet fahéjat, és egy fél rúd vaníliát. Tovább melegíted, de nem forralod fel. És kész.


2. 2 dl tejet felteszünk a tűzhelyre melegedni. Beledobunk 2 szem szegfűszeget és késhegynyi fahéjat. Amikor már jó meleg (de még nem forr) a tej, beledobunk 1 teáskanál NEM cukrozott és 1 kávéskanál cukrozott kakaóport (utóbbi pl. Nesquick). Kell még bele kb. 2 kockacukor és 1 kiskanál vaníliás cukor. És egy kis tejszín, kb. 5 teáskanál. Ezt még főzzük kb. 2 percig, utána leszűrve bögrébe öntjük.


3. 15 dkg csokit főzni 10 percig lassú tűzön, ezt ízesíteni fahéjjal, szegfűszeggel, erre jön a 0, 5l tej egy kicsit összefőzöd és kiöntöd a bögrébe, amibe előzőleg tettél kb. evőkanál tejszínt.


4. Ha 2 személyre csinálod, kb. 4 dl tejjel kezd. Tegyél bele 4 púpozott kanál holland kakaóport, kb. 5 szegfűszeget, 4 nagyobb fahéjdarabkát, és kb. 2 vagy 3 púpozott kanál barna cukrot (ebben nem vagyok biztos, úgyhogy kóstold meg). Kezd el kevergetni, főzzed lassú tűzön, ne hagyd felforrni. Amikor forrna, vagy vedd még kisebbre a lángot , vagy kicsit emeld meg az edényt, és a tűz felett kevergesd még kb. 5 percig. Ez azért fontos, mert a főzögetés alatt jól összeállnak az ízek. Nagyon figyeld az állagát, mert az se jó, ha nagyon besűrűsödik. Szerintem akkor tökéletes, ha csak picivel sűrűbb a kakaónál. Amikor kitöltöd, mindenképp szűrőn keresztül öntsd, mert a fűszerdarabkákat idegesítő kortyolgatni. Én néha teszek bele egy csipetnyi chilit is.



5. A la Jamie Olivier: Kell hozzá az üst, gőz fölött habverővel. Először a csokit olvasztod kavargatva, utána jöhet bele a jó minőségű sűrű tejszín, tojássárgája, és a legvégén kis zsíros tejjel felengedve, de csak amennyire muszáj, megkapod a kívánt állagú forró csokit. Ízesítheted narancshéjjal, mentával, különböző likőrökkel, mézzel, ínyencek chilivel bolondítják.


6. Tejmentesen: Jó minőségű normális (nem cukrozott vagy instant) kakaóporból cca. két púpos teáskanálnyit egy teás cukorral és pár cseppnyi forró vízzel krémesre keverem és felöntöm 2 dl forró vízzel. Ízlés szerint mehet bele a tejszín, de nem kell túlzásba vinni. Szerintem a kakaópor mennyisége a döntő az igazi ízhatás kialakításában. Próbáljátok ki így, sok-sok kakaóval. Nagyon finom, krémes, testes, sűrű ital lesz belőle és teljesen más íze van mint a tejjel felengedett kakaószerű „forró csokinak”.


7. Bögrénként 2 evőkanál főzős kakaót összekeverek ugyanannyi kristálycukorral, és 1 kiskanál neszkávéval, hideg vízzel krémmé keverem, és felöntöm forró-habos tejjel.


8. Kb. 3-4 evőkanál kakaót 3-4 evőkanál kristálycukorral összekeverek és a tűzön 1-2 percig karamellizálom. Majd teszek bele egy késhegynyi őrölt szerecsendiót, őrölt kardamom magot, és fahéjat, majd fölöntöm kb. 2 dl tejjel. Ezt jól összeforralom, majd hozzáöntök még 4 dl tejet. A tetejére tejszínhabot teszek, amit fahéjas porcukorral hintek meg.

2009. febr. 25. 11:16
Na még !!! :)
23. reni79 (válaszként erre: 22. - Emagdi)
2009. febr. 25. 10:37
mondom én:-)
22. emagdi (válaszként erre: 18. - Reni79)
2009. febr. 25. 10:13
igen,szerintem is az a legjobb:)))
2009. febr. 25. 10:11
Hmmm. Azt mondod, hogy egy sz ? Nekem így olyan furcsa...beírtam amúgy a keresőbe... találtam ilyet is, meg olyat is... De ha te mondod, legyen készítesz... De akkor is furcsa így... :)
20. Gummy
2009. febr. 25. 08:33

Hát a készítesz az nem két ssz, az biztos.

Már amikor megláttam az elején a címet, akkor szúrta a szemem, de nem szoktam szólni, mert mindenkinek olyan a helyesírása, amilyen és kész. Akkor is tudjuk mit akarsz írni. ... :)

2009. febr. 25. 08:32
Dr oetker:)
18. reni79
2009. febr. 25. 08:31
dr.oetker féle forró csokit iszom!Isteni!
2009. febr. 25. 06:17

Melyik Módi nem tud helyesen írni ????? Én két sz-szel írtam ki, hogy "készítessz"...

Ezen mi nem volt jó ???? :S :S :S

16. Gordonka (válaszként erre: 10. - 546185aeac)
2009. febr. 24. 23:28
Nem, csak enyhén ízesített, a csokiíz a domináns :)
15. miccer (válaszként erre: 14. - Megryan)
2009. febr. 24. 21:41
Köszi :)
14. megryan (válaszként erre: 8. - Miccer)
2009. febr. 24. 20:51
Az elején kell 2 dl tejjel kezdeni, utána ízlés szerint higítani, akkor belemegy még vagy egy liter :)
2009. febr. 24. 20:36
Én a Senseóhoz használatosat iszom mostanában...valahogy nem kezdek neki kavargatni,ahhoz lusta vagyok:(
12. zani
2009. febr. 24. 20:19
én nem csinálok ekkora ügyet: 1 bögre tejhez adok 1 csapott ek. csokis pudingport, és összeforralom. ízlés szerint cukor vagy édesítő, és ha olyan kedvem van akkor mehet bele a rumaroma. egyébként ugyanígy lehet csinálni vaníliás tejet is.
11. Binky
2009. febr. 24. 20:13

1)Gőz fölött az összetört étcsokit megolvasztom, tejet fölforralom

2)Kis lángon a tejhez adok kicsi tejszínt, vaníliás cukrot, cukrot, és nesquick-et/cadburry drinking chocolate-ot(épp csak pár kanállal)

3)Beleöntöm a tejbe a forró, megolvadt étcsokit, és kicsit sűrűbbre főzöm

10. 546185aeac (válaszként erre: 7. - Gordonka)
2009. febr. 24. 20:11
köszi-köszi Mindenkinek!!! Ez a banános és cserkós nem furcsa?
2009. febr. 24. 20:08

Húú ezek tuti jók!


Milyen csokit használtok bele? Mert amikor tortát szoktam csokimázozni, ahhoz is inkább sima Milkát használok, mert az finomabb mint a bevonós csoki.

8. miccer (válaszként erre: 5. - Megryan)
2009. febr. 24. 20:07
Ez jól hangzik, de nem 2 l tej kell hozzá?
2009. febr. 24. 20:07
Van kifejezetten forró csoki, én mikróban forrósítom a tejet, úgy keverem hozzá, min. egy percig kevergetem, hogy krémes legyen. Dr. Oetker termék, a neve: Choco-choco, 3 ízben kapható. Sima, banános és cseresznyés. Fincsi.
2009. febr. 24. 20:06
Igazi forró csoki: 1 liter tejet melegítesz, és éppen forrás előtt beledobsz 1-2 tábla összetört étcsokit. (ízlés szerint nekem az 1 tábla is elég volt:) ) És itt jön a trükk, nem teszed vissza a tűzre, hanem elemeled onnan és a tűz felett kevergeted, ameddig el nem olvad a csoki. Esetleg a végén mehet bele egy kis konyak :) Tényleg nagyon finom.
2009. febr. 24. 20:05

- 2 dl tej

- 1 cs. Van.cukor

- 10 dkg lereszelt keresűcsoki

- pici rum és tejszín ízesítésnek (elhagyható)

- 10 dkg cukor

- 3 tojássárgája


Felmelegítjük a tejet, beletesszük a van. cukrot, lereszelt csokit, folyamatosan kevergetve összeolvasztjuk.

Egy tálban alaposan összekeverjük a 10 dkg cukrot, 3 tojássárgáját, és a csokis masszához adjuk. Folyamatos keverés mellett kislángon röviden összeforraljuk.

Ízlés szerint pici rummal, tejszínnel ízesítjük. Utána nagyon besűrűsödik miközben hűl, még folyamatosan tejjel kell hígítani. Ez az adag elég nagy :) bulira

2009. febr. 24. 20:03
szia!És tejjel vagy vízzel csinálod ? én vízzel csináltam...
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook