Te milyen ételeket készitesz savanyú káposztából? (beszélgetős fórum)
Székely káposzta, töltött káposzta, párolt káposzta, és persze fogyasztjuk úgy is a savanyú káposztát hideg ételek mellé, mint immunerősítő vitaminforrás
a családnak olyan vitaminsalátát, amelynek füstölt szalonna zsírja az alapja. A szalonna kakastaréjban majd a tetejére.Hagymát dinsztelek a káposztával, csak épp egy pár percet piritom. Amikor kihűlt almát vágok bele.Mennyei!
-töltött káposztát
-rakott káposztát
-toros káposztát
-székely képosztát
-káposztás bablevest
-káposztás rétest
-káposzta salátát
-töltött combot8sertés,egybe sütve,sav.káposztás a tölteléke)
savanyúkáposztás bablevest füstölt disznó hússal.
Küld el priviben!Kösz9!!!
Nem.
Isteni!!!!!!
Van receptem!
Isteni finom.Van olyan vecsési káposzta amit nem eszek meg,de ez nagyon finom.
Vettünk vödröt,és 20 kg gyalult káposztát(Már alig van belőle)1 kg káposztához 2 dkg só kell,egész bors,babérlevél,birsalma,cseresznye paprika.Jól összekevertük,24 órát állni hagytuk,és aztán beletömködtük a vödörbe.meleg helyen hagytuk 2-3 hétig,aztán lefedtük,és beraktuk a kamrába.És azóta rájárunk,tegnap is azt ettük nyersen..
Igen, ez megvan, még nem próbáltam.... de szeretném hamarosan!!! Bocsi
És a káposztát, hogy savanyítottad?
Fenn van Rakott káposzta Ági módra
Küldjél nekem is! Recept?
Tudod milyen finom lett?Abból csináltam ma a rakott káposztát,és az ember nem bírja abba hagyni.
Majd szóljál milyen lett! De biztos jó, mert nagyon ügyes vagy! Eddig csak jó receptet kaptam Tőled!
Ez igen érdekes lehet savanyú káposztából.Vagy rossz helyre írtad?
székelykáposzta,káposztás csirkecombok,rakott káposzta
én káposztás csirkét szoktam csinálni, de csakis az aprókáposztából.
Köszönöm!Ez még nekem is új volt.
szia!
Párolt is lehetne, de ez népies elnevezés szerintem. Olajon hagymát píritok majd teszek bele fokhagymát és ráteszem a kicsavart s.káposztát. Én hirtelen átpíritom és legvégül borsozom és szórok rá pirospaprikát. Akkor szeretem, ha egy kicsit megkapja a láng, de a paprika után már nem szabad píritani. Ma tükörtojással ettem, mert tarhonya volt a vacsora tükörtojással.Igazán jól esett.
Bocsi,de a ez a perkelt káposzta milyen?
Perkelt káposztát csináltam ma tükörtojással
Káposztás paszuly
Töltött káposzta
Kolozsvári káposzta,
Székely káposzta,
Rakott káposzta,
Káposztás pacal,
Korhely leves
Körmös káposzta
Én olyan salátát szoktam belőle csinálni,hogy 1 hagymát apróra vágok,kb 1/2 dl olajjal,pirospaprikával elkeverem,majd hozzáadok 2-3 dl tejfölt,és a 1/2 kg lecsepegtetett savanyúkáposztát.Hagyom összeérni,illetve hagynám,csak addigra elfogy.
Olajos-hagymás káposzta. A savanyú káposztát átmosom,majd sóval izesitem.3-4 fej hagymát szeletelek bele,és a végén öntök hozzá egy pici olajat(ne tul sokat,ne tocsogjon benne)és össze keverem.Nagyon finom frissen is,,de akkor az igazi mikor összeérik a hagyma ízével.Bármilyen ételhez fogyasztható,savanyúság helyett is.Jó étvágyat!
Most is megkóstoltam és finom,már most.
Mindíg tervezem én is, de valahogy még nem mertem velevágni. Pedíg az egyik rokonunk rendszeresen csinál, és nagyon finom!!
Raktunk el tegnap savanyú káposztát,kiváncsi vagyok milyen lesz!A káposzta savanyitás eddig kimaradt az életemből.
További ajánlott fórumok: