Lasagne készítés. Hogyan kezdjek neki? (tudásbázis)
30 perc alatt megpuhul a tészta????
Már csináltam úgy,hogy nem főztem ki előre a tésztát,és kő kemény maradt sajna:((
Igaz,hogy nem csináltam besamellel,mert a fiam nem szereti.
Most betettem sülni-és besamellel készítettem-kíváncsi vagyok,hogy megpuhul-e:DD
1 óra alatt nem ég meg???
Na,kiv vok:OO
A lasagne tesztat nyersen (szarazan) kell felhasznalni. A titok a besamel (es nem BESAMELL) martas -vajon vilagosra piritani a pisztet, tejjel felonteni, sot, szerencsendiot bel, ha mar besurosodott- mennyisege.
Lehet zoldseggel is csinalni, nem feltetlenul hussal. Parolt sargarepaval, spenottal is finom.
A sutotalat vajjal ki kell kenni, belerakni 2 reteg tesztat (egy normal meretu jenaiba 4 darab teszta fer, azaz 8 db az alap) erre jon a toltelek (hus, vagy parolt zoldseg, sajt) erreg a besamel 1/3a, majd egy reteg teszta, ujra toltelek, megint besamel 1/3a, majd ket reteg teszta a teteje, erre a maradek besamel es egy reteg sajt. 180 fokon 1 orat sutom, az utolso 15 percben 200 fokra emelem a homersekletet.
Egy doboz lasagne tesztahoz 60 dkg toltelek kell, es egy liter tejbol besamel. (10 dkg vaj, 3 ek liszt, pici so es nagyon minimalis szerecsendio)
Én csináltam már egyszer, a desszert.eu-n találtam a receptet. Nagyon finom és laktató volt. A tésztát nem kell főzni, mert a besamel mártás megpuhítja.
Airzsike is jó receptet küldött, de még kipróbálásra vár. :)
Köszi,ez tényleg jó.Ilyenre gondoltam.
Sziasztok!
Spenótosat is ajánlom. A besamelt két felé szedem, és az egyikbe parajpürét teszek, kis fokhagymát. Tészta-fehér besamel, husi, spenótos, és így tovább. Látványnak sem utolsó.
paradicsom, gomba, hagyma, fokhagyma, zöldfűszer, esetleg kevés sárgarépa
szárított oregano, bazsalikom, rozmaring
ilyenek
ennék is, úgyhogy holnap pikk-pakk
paradicsom van bőven
Elküldtem!
Jó munkát és jó étvágyat Nektek!
Én saját szószokat szoktam kotyvasztani, mikor milyet, a kedvemtöl függ.
Ha nem hütöböl vagy fagyasztva van a tészta, hanem száraztészta, akkor az összeállítás után, de még a sütöbe tolás elött hagyd állni jó fél órát. (Az se baj, ha tovább hagyod.) Így jól megszívja magát a tészta, jobban puhul, finomabb, kisebb az esély, hogy nem sül át.
Én olyan jénaiba szoktam tenni, amibe, ha lefektetek három tésztalapot, akkor még marad egy-egy ujjnyi hely a szélén. Nem azért, mert így kell, hanem azért, mert ekkora van.
Hozzávalók:
1-1,50 kg darált hús,
4 gerezd fokhagyma,
1 közepes fej vöröshagyma,
bazsalikom,
paradicsomszósz (kb. 1,5 liter),
kb. 1/2 liter tej,
3-4 evőkanál liszt,
kb. 8 dkg vaj,
só,
olaj,
1 csomag (50 dkg) lasagne tészta
Elkészítés:
Az olajban az apróra vágott vöröshagymát a fokhagymával együtt megdinsztelem, majd ráteszem a darált húst, és nagyobb lángon egészen addig párolom, míg kifehéredik a hús. Sóval, borssal ízesítem. Ezután pici vizet teszek alá, és fedő alatt megpárolom. Amikor már majdnem készen van, felengedem a másfél liternyi paradicsomszósszal, bazsalikommal ízesítem és jól összefőzöm. Közben a vajat felmelegítem, beleteszem a lisztet, és addig hevítem, míg kezd kifehéredni. Felengedem tejjel, sózom és felfőzöm, nem túl sűrű szósszá (besamel). Ha sűrűsödne, tejjel lehet hígítani. Amikor mindkét massza készen van, összekeverem. Egy közepes méretű tepsit vékonyan kiolajazok, erre teszek ragut, majd jön a tészta, ragu és tészta, a lényeg, hogy a tetejére kerüljön az utolsó adag ragu. Teszek rá jócskán sajtot, alufóliával letakarva középmeleg sütőben kb. 30 perc alatt készre sütöm (amíg a tészta megpuhul).
További ajánlott fórumok:
- Hogyan kezdjek hozzá egy kutyház készítéséhez?
- Hogyan készítesz finom forrócsokit?
- Hogyan tudnám eladni legális úton a saját készítésű dolgaimat?
- Saját készitésű bébiételnél, mennyi húst tesztek bele, és hogyan?
- Ruhára vasalható matrica készitése otthon!De hogyan?
- Hideg eljárásos szappankészítés után az edényeket mivel, mikor és hogyan mossátok el? Hova öntitek a szappanelőzetes kimosott trutyit? És ..