Lányok, asszonyok segítsetek! Mikor kell zselatint beletenni a kocsonyába? (tudásbázis)
igen, a te ötleted atda a megoldást. KÖSZÖNÖM:DDD
Gratulálok! ugye, hogy ehető volt?
Mivel a családomban betegség miatt meg van aki nem is szereti a fület, farkat..... ezért én disznócombból sárgarépával, vörös és fokhagymával só, bors főzök egy levest. Miután megfőtt kiveszem és elosztom a husit és a répát(nagyon finom ám az is) és zselatint keverek a léhez. Feltöltöm a lével a tálakat és a végén fokhagymát nyomok bele elosztva s megszórom kis pirospaprikával. így dermed meg. Nem zsíros, fogyókúrázók, cukrosok és a gyerekek is megeszik.
sziasztok, végül zselatint adtam hozzá, és ezzel sikerlt megmentenem:)bocsi hogy eddig nem voltam, de most tudtam csak időt szakítani azóta
Én mindig pótolom a levét,mert nálunk úgy szeretik,ha van bőven a husokon az is.:))
...és fokhagymából minimum 5 egész fejet szoktam bele tenni,nem gerezdet?!:))
Mikor fel fő az első levet le öntöm.A kocsonyánál az a lényeg annyi vízel kell feltölteni,hogy utána ne keljen potolni és lasu tüzön fözük 6-7 órát.Én 1fej hagymát egészbe,5 cikk fokhagymát,szemes borsot teszek bele késöbb kostolom és ha szükség van teszek bele még sót.
DE A KOCSONYA A ZSELATINTÓL KOCSONYÁSODIK!!!
A disznó fülében, farkában és bőrében is van természetes zselatin ettől lesz kocsonya a kocsonya.
Ha van benne elég csont és bőr, akkor meg kell szilárdulnia a kocsonyának.
Zselatin nélkül megdermed,az a lényeg,hogy legyen benne anyag.
Mi a fejlemény a kocsonyáddal?
esetleg a krumplin pici cukron hagymán kivül sárga répát és zöldség gyökeret bele fözni én mindig ugy fözöm mint a hus levest és mindig megalszik ha nagyon sós még mindig esetleg probálkozzál egy kis szodabikarbónával az is közömbösiti a sót a kocsonya megfelelö mennyiségü kocsonyába való hustól mindig meg alszik zselatin nélkül
A kocsonya, attól kocsonyásodik meg, hogy megfelelő arányban tartalmaz bőrkét. Ha felhigitottad, mert túl sós volt, akkor vegyél le a vizből. Nem lesz semmi baja sem.
Nem biztos, hogy sós lett volna kihűlve, az enyém tegnap melegen finom volt, ma nagyon sótlan:(
De ha sokáig főzted és sok kocsonyásító dolog volt benne, próbálj egy kanállal kihűteni, mielőtt bármit beleteszel, akkor meglátod, hogy viselkedik. Nekem tegnap mire kihűlt és hűtőbe tudtam rakni, már kemény is volt. Máskor éjjel szoktam nézegetni, dermed-e.
Az előzetes próbával maximálisan egyetértek, ha nem muszáj, ne rontsa az enyves ízével a zselatin azt a kocsonyát. De ha mégis kell, akkor kell, azért sokat vesződött vele gondolom a fórumindító ahhoz, hogy végül egy zsírosabb húslevest szolgájon fel hidegen.
Oh, sorry, csak random módon válaszoltam az előzmények elolvasása nélkül, amit általában nem szoktam...:) Biztos ez a pohárka pezsgő...!:)
Nos, a krumpli valóban segíthet, de szerintem a zselatinnal nagyon mű lesz, ha nem találod el véletlenül a megfelelő zselatin mennyiséget.A jó hír, hogy az ízét nem befolyásolja...
Látom,olvasom én is:( Passz!Ha volt bőven cucc,akkor még dermedhet.
Ez tényleg így van? Én inkább úgy tapasztaltam, hogy a só a kihűlt ételben jobban érződik (pogácsa, fasírt, rántott karfiol, stb.), míg az édes ellenkezőleg, lehűtve nem olyan intenzív (pl. házi fagylalt)
Mikor már megfőtt, én akkor szoktam beleszórni jó sok por zselatint. Utána kiszedem, kb hűlés után másnapra kocsonyásodik meg.
Én valóban csak arra figyeltem fel,hogy sós lett.Zselatint még soha sem tettem bele.
De el van olvasva!!Egy kis higítás miatt ,még nem biztos ,hogy kell bele.Ki kell tenni ,és meg kell próbálni.:))
Fokhagymát,sohasem tettem bele zselatint.
De gyerekek, tényleg ilyen sokan nem olvasták el, hogy nem a főzéssel kapcsolatos ez a kérdés, hanem már megtörtént a "baj", a higítás, és emiatt kell sürgősen a zselésítés?:(:(
A kocsonya nem a zselatintól kocsonyásodik be, hanem a disznó fülétől, farkától, bőrétől...Ha nem kocsonyásodik a kocsonyád, vagy kevés, vagy nem megfelelő alapanyagokat tettél bele, vagy túl sok lett a víz.
Nem feltétlenül.
A kocsonya ,ha megáll ,akkor kevéssé érződik a só hidegen.Szóval ,próbáld ki ,szerintem így is megáll,ha bőven van benne olyan cucc ,ami meállítja!:DD
Semmikor. Ha elég csont és bőr van benne megdermed magától
a sósságát probáld meg krumplival egy kis cukorral és egy két fej hagymával tovább fözni zselatin igaza van vili a verébnek nem kell
Én a helyedben előbb cseppentenék belőle egy kistányérra, és betenném a hűtőbe, hátha megkocsonyásodik így is. Ha nem, akkor a zselatint oldd fel egy kevés hideg vízben előbb, majd melegítsd addig, amíg teljesen áttetsző és tiszta nem lesz, és minden szemcse fel nem oldódik. egyszer fel is forrhat. Azután én előbb ezt a zselatint előbb csak egy kis kocsonyalével homogenizálnám, kb. két dl-rel, majd végül ezt az egészet adnám a teljes adag kocsonyához.
Zselatinból egy liter kocsonyaléhez egy csapott teáskanálnyit tegyél.
További ajánlott fórumok: