Mennyi kalória van a kocsonyában? (tudásbázis)
Eszem ágában sincs::))
Annyit akartam mondani ,hogy beilleszthető a diétába ,ha az olyan típusú..Ha hiszed ha nem ,egy nagy karély kenyérrel sokkal rosszabbul járna:)/Mármint diéta szempontjából:)/
Nos akkor egy kis főzéstechnológia..A disznó a legzsírosabb lény...a felszínen,a zsírtömege elemelhető az izomfelszínről,és el is emelik miután abból szalonna lesz.
A kocsonyahús általában izesült csontos végtagokból és porcos részeekből áll.Ezek NEM zsírosak,hanem ellasztin és kollagén tartalmú húsok.A benne lévő összes zsír a felszínre dermed ,és lehúzható.Így ez egy szinte zsírmentes gélállományt eredményez.Az esetéleges zsírbevitel a bőrös húsokból származhat,de ha pl. combból lévő szeletre öntesz lét akkor egy nagyon sovány kalóriaszegény kaját kapsz ,ha kihült::)
Nem értelek tényleg, mert oké hogy a kalóriaszámolós és hasonló diétákba belefer, de akkor miért van az, hogy egy orvos vagy dietetikus sose fogja megemlíteni ha összeállítanak neked egy étrendet?
Vagy miért nem veregeti meg a válad, egyed fiam belefér címszóval?
Megpróbálom jól kifejezni magam.
Szóval, szerintem az egyik legzsírosabb állat a disznó, de javíts ki ha tévedek.
Egy halom vízbe belevágod a disznófület, farkot, csülköt, körmöt, minde ilyesmit ami jó cupákos, bele fokhagyma egy valag, stb (pontos receptet nem tudom).
Tudom, hogy dermedés után lesz egy vékony zsír réteg a kocsonyán, de abba gondolj bele, hogy a többi zsír hova fő el?
Tudom, tudom, zselatin meg kollagén meg mit tudom én milyen gén, de ne mondjátok már azt nekem, hogy a kocsonya egészséges vagy éppen fogyókúrás étel.
Nem,nem "kuss a neved vagy mi"csak kíváncsi voltam ,hogy valaki akit nem érdekekl egy téma minek szól hozzámiért nem lapoz tovább az őt érdeklő kérdésekre?!:)
És bár megdöbbentő,nem minden diétából zárható ki a kocsonya,és nem csak fűevő diéták vannak:)
Mert szerintem nem éppen diétás étel a kocsonya, ennyi, és kiváncsi voltam a topic indító kérdésére.
De ha nem eszek valamiből, vagy nem csinálod olyat akkor már kuss a nevem vagy mi?
Család amúgy szokott ilyet csinálni és a készítő szakács...
Akkor minek reagálsza kérdésre,nem érdekel,nem eszed,nem csinálsz,akkor minek szólsz hozzá????
Tényleg érdekel!
Nem szeretem és nem is eszek ilyesmit.
Meg vagyok lepve képzeld, mert szerintem az igazi kocsonya attól dermed meg ami a bőrből és a többi hozzávaló húsából kifő.
Lásd egy válasszal lejjebb:)Kollagén és zselatin:)na ettől dermed meg..
Jó étváyat Henya,én a múlt héten ettem:)bár mi atkinsesek ehetjük:)
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek 3 hónap alatt napi 2 órás mozgással és 500 kalóriás diétával mennyit lehet lefogyni?
- 600-800 kalóriás diéta alatt ki mit és hogyan evett egy nap? Hogy osztottátok be ezt a kalória mennyiséget?
- Napi két órás kardióedzés és 1000 kalória bevitelével mennyit lehet fogyni?
- Mennyi kalória van egy 32 cm-es pizzában?
- Hány kalóriát esztek diéta alatt? És mennyit edzetek?
- Lányok, asszonyok segítsetek! Mikor kell zselatint beletenni a kocsonyába?