Laktózérzékeny vagyok? (tudásbázis)
Ja igen, látom.. Nagyon soká , ez szörnyű.:(((
Ahogy írták, egyél úgy, mintha az lennél. LEhet ez még visszafordítható...nem tudom, előzd meg.:)))
Csak március 21-én megyek vissza gasztroenterologushoz úgyhogy még nem lett kiertekelve.
Most próbálok laktózmentesen enni.
Elmentem gasztroenterologushoz hasi problémák miatt (puffadás, fájdalom évek óta) és beutalt laktóz intolerancia tesztre (vérvétel). 50g laktózt itattak meg velem az első vérvétel után. Az eredmény:
0. Perc 5,02 mmol/L
30. Perc 5,79 mmol/L
60. Perc 4,53 mmol/L
90. Perc 5,15 mmol/L
120. Perc 4,56 mmol/L
Azt olvastam hogyha valakinek nincs laktóz érzékenysége, annak legalább 1,1 mmol/L-el emelkednie kéne a vercukor szintnek. Akkor én laktóz érzékeny vagyok? A gasztroenterologushoz csak március 21re van időpontom, addig jó lenne tudni hogy pontosan ez mit jelent. A laktóz elfogyasztása után egyre rosszabbul lettem, nagyon fájt a hasam és puffadtam, egész napra elintézett.
További ajánlott fórumok:
- Enyhe, huszonéves korban kialakult laktózérzékenységből "ki lehet gyógyulni"?
- Tejcukor vagy laktózérzékenység?
- Nektek mi volt a laktózérzékenység és a lisztérzékenység tünete?
- Tud valaki olyan jégkrémet, amit ehet liszt és laktózérzékeny gyerek?
- Laktózérzékenység vagy tejfehérje allergia?Úgy tudtam laktózérzékeny vagyok, de a laktózmentes tejtől is produkálom a tüneteket..
- Laktóz intolerancia teszt eredménye szerint laktózérzékeny vagyok. A teszteredmény szerint ez biztos diagnózis?