Kutya gazdik, hogy döntsek, mit tegyek? Beteg a kutyám. :( (tudásbázis)
Ezt nem értem. :-(
És azt se, hogy gondolod.
Te magad, ha beteg vagy nem mész orvoshoz, majd csak ha meggyógyultál?
Vagy rosszul értettem amit írtál?
Próbálj neki naponta egy teáskanál mézet adni!
Nagyon jó imunerősítő a méz!
Az lemúlt 2-3 napban jól volt a kutya, evett-ivott, játszott, morgott...
Újabb fejlemény, most legyetek okosak, nekem nem megy!
Pite hányt, habot, vérdarabosat. Egymás után. Férjemhez bújva aludt, akkor épp nem volt rosszul, amikor észrevettem. Hajnalban férjem is felkelt, kicsit tanakodtunk a kutyán, hogy s mint legyen vele, ez már nem megjátszás. Megvizsgálta a hányadékot, és ha gusztustalan, ha nem, ott hagytuk a fekhelyén, hogy ha menni kell az orvoshoz, tudjuk vinni és meg tudjuk mutatni mit produkált.
Reggel megkapta a gyógyszerét... ezen is gondolkodtunk, hogy vajon ez-e a megfelelő terápia neki, hiszen ha jó agyógyszer, miért esik vissza... de lehet, hogy gyógyszer nélkül is itt tratana ahol most, és ez egy "sima, egyszerű" gyomorhurut, amiből picit visszaesett??? De ha gyomor és bélhurut, az általában vírusos, arra pedig nem jó az antibiotikum. De miért lett jobban 2-3 napig?
Gyógyszer után egy habot, majd egy nagy adag habos vizet kihányt, kicsit remegett, rosszul volt, ivott majd lefeküdt aludni. Amikor felébredtünk, ugatott, kellett piszkítania, és mint akinek semmi baja nem volt, úgy tett-vett. Napközben éhesnek látszott, kétszer adtam neki konzervet, egy-egy evőkanálnyit, egyelőre nem jött ki belőle. Jön-megy, bár inkább fekszik, pihen, iszik, ha hangot hall ugat. Azóta kop-kop-kop nem hányt.
Beszéltem közben mégegy orvossal, azt mondta a tünetek alapján nagyon úgy néz ki, hogy vírusos vérzést is okozó bél és gyomorhurutja van. Kistestű kutyáknál gyakran fordul elő. Azt kell kideríteni, hogy ezt mi okozza, lehet vírus, baktérium, allergia. A székletében a nyálka és a világos piros vér is erre utal, valamint a hányásab korábban előforduló vér is ezt támassza alá. A remegés lehet ezektől, mármint a hasmenés-hányástól, hogy kissé megváltozik a kutya elektrolit szintje, figyelni kell, hogy igyon.
Ezen kívül a kutya érzi rajtam az ijedtséget, emiatt is reszkethet. Amikor épp bőgök, akkor puszit ad és pacsizik, mindig így vígasztal.
Gyanakszik az orvos a féregre is, hogy az zavart be ennyire.
Nekünk is volt egy kutyusunk (két és fél hónapja nincs velünk, három éves volt)... Neki is volt egy hányós, hasmenős időszaka, mi is vittük orvoshoz, és azt mondta a doki, hogy elég valószínű, hogy allergiás. Tápot, konzervet nem evett, mert arról elég korán kiderült, hogy allergiás rá, bár az viszketős kiütéssel járt nála. Végül is a csirkehús lett a gyanúsított, ahogy nem kapta, abbamaradt a hányás, hasmenés. Gondolom egyszerre besokallt a szervezete, és kiment a biztosíték. Tartósított dolgokat sem adtunk neki (olcsó virsli, májkrém, stb, mert azokat se bírta pici gyomra...:) Mi ettük a krumplistésztát, a kutya a húst krumplival.
Ja epilepsziás is volt a kutyus, hogy mi mivel függ össze már sose tudjk meg, de hányásnál, főleg ha erős hasmenéssel is jár,szerintem érdemes az ételallergiára is gondolni....
Nemtudom. Pite különleges jószág, rosszabb mint egy kisgyerek, remekül tud engem manipulálni. ;) Ezért is vagyok bizonytalan azt illetően, hogy mikor rohanjak, mikor ne, mikor van baj és mikor nincs. 26-23x felesleges volt az orvosi látogatás, pedig "haldoklott".
Az epilepszia tudom, hogy gyakori náluk, van is gyanúja, de a többi betegségre a hajlamot nem tudom. Asszem jobb is, hipohonder vagyok, még a kutyámmal kapcsolatban is.
Elvittük orvosohoz, végülis Zoli helyetteséhez. Nem akartunk a hétvégének így nekimenni, holott már sokkal jobban van Pite. Reggel még egy kis habot hányt, majd délután egy kevés sárgásat is.
A torka (már) nem gyulladt, ránézésre tényleg semmi baja a kutyának, azonban a tünetei alapján, mint véres hányás, nyálkás széklet, amin vér is volt, büdös purcantás, féreghajtó alig egy hete történt beadása arra utalnak, hogy gyomor és bélhurutja van. Ami leszállhatott a torkáról is, de nem biztos, lehet, hogy a féreghajtó kezdte ki a gyomrát és onnan indult minden.
Kapott antibiotikumot injekcióban, majd valami állatgyógyszert is, amit holnap estétől egy hétig reggel-este kell neki adni.
Megszagolta a leheletét, nem volt aceton szagú, ezt én képzeltem csak be. Láza nincs, nyirokcsomói normálisak, belei normálisak, nem fáj semmije, kivéve a gyorma, amire utalhat az, hogy enne füvet. Kicsit megnyugodtam, de nyugodt majd akkor leszek, ha sokkal-sokkal jobban lesz. A szuri óta morog, eszik, ugrabugrál, bár néha eszébe jut, hogy "haldokolni" kell, olyankor azt teszi, de fél pillanat alatt ki lehet zökkenteni egy "ki jöt meg? Mit késrsz? Vagy mit szeretnél?" kérdéssel.
Köszönöm mindenkinek a válaszát.
Ahogy olvastam a problémádat, hirtelen de ja vue érzésem támadt :(
Majdnem 4 héttel ezelőtt veszítettük el a nagyobbik kutyánkat, ijesztően hasonló tünetekkel :( Neki gyomorcsavarodása volt, ami nálatok már csak azért kizárt, mert akkor már a kutyus nem élne..:(
De...nem értem, hogy hogyan függ össze a hányás a torokgyulladással? Szerintem inkább gyomor vagx bélrendszeri probléma lehet, amit én azonnal megmutatnék egy olyan állatorvosnak, aki nem csak ránéz és "ismerem a kutyát" alapon állít fel diagnózist. Ha szeretitek a kutyát, akkor nem találgatni kell, hanem menni hozzáértő állatorvoshoz, amíg nem lesz rosszabb az állapota!
Ha kell, akár 3-hoz is.
További ajánlott fórumok:
- A kutyám megevett egy valószínűleg mérgezett rágcsálót, mit tegyek vele?
- Elemet evett a kutyám. Mit tegyek?
- Mit tegyek, hogy meggyógyuljon a kutyám?
- Idegenek interneten ítélkeznek felettem, mert van 2 kutyám és egyedül élek, dolgozok. Akik nem helyeslik, mit gondolnak, mit tegyek?
- A kutyámnak hullik a szőre, olyan mintha vedlene. Tudtok valamit, mit tegyek?
- Megmérgezték a kutyám, mit tegyek?