A kutyám megevett egy valószínűleg mérgezett rágcsálót, mit tegyek vele? (tudásbázis)
Jaaaaa, hogy két hete volt. Ezt nem tudtam.
Nincs és nem is volt semmi baja a kutyusnak szerencsére :-)
háát sztem így 2 hét távlatából nem biztos h tudja használni a tanácsodat :D
Minden esetre ha itatsz vele egy kis tejet bisztosan nem lessz semmi baja. Legfeljebb feleslegesen issza meg, de attól még semmi baja nem lesz
Egyébként honnan szedted, hogy mérgező volt az az állat, amit megevett? Sokszor esznek ilyet a kutyák és a macskák.
Sziasztok. Úgy tűnik nincs semmi baja. Jó a kedve, jó az étvágya.
Mi újság? Hogy van a kutyus? Remélem, azóta is minden rendben...
EGyelőre úgy tűnik nincs baja. Remélem nem kiabálom el. Evett is és játszott is kicsit.
Valószínűleg már akkor sem volt meg.A macskáim elég sok egeret hoznak be a pincébe,de mivel nem éhesek nem eszik meg,de valami oknál fogva a fejüket azért megeszik (gondolhatod milyen élvezet fej nélküli egereket szedegetni reggelenként),úgyhogy szerintem egy macska hagyhatta el.Ne izgulj,nem lesz baj,de azért figyeld egy pár napig.Egyébként megnéztem a képét,édes kutyus.
Rá 10 percre.Csak nem tudom hogy a feje már akkor sem volt meg vagy ő rágta meg, de szerintem nem volt ideje rá.
Ja,és ha gyakorlatilag egyben szinte azonnal kihányta képtelenség,hogy bármilyen méreg kioldódjon ennyi idő alatt a rágcsálóból.
honnan tudod ezt ennyire biztosan?:D:D
De ezek panelkutyák,nem is nagyon látnak ilyen állatokat,vszeg azért is.
Szia!Most van rágcsáló vonulás,vackolnak el télre,rengeteg van belőlük.Nekem ugyan kuvaszaim vannak,de napi szinten több egeret,cickányt kobzok el tőlük enyhén összecsócsálva.Még soha sem volt baj.Figyeld a viselkedését,ha eszik és normális hangulatú,nincs baj,nem volt mérgezett,ha rendellenesen viselkedik,hány,kóvályog,étvágytalan,irány a doki.Ne ess pánikba,reméljük,nem lesz baj.
Ezt is kutyája válogatja..itt is vannak tacsik,foxik,jack russel is,de ezek nem ennék meg az tuti.
Köszönöm :-) Most éppen eszik, tejet is csomót ivott, nem látom hogy egyelőre lenne valami baja.
a tacsik kotorék ebek. Főleg rágcsálókat szeretnek, de nyuszit meg rókát is vadásztak velük. Kicsik, gyorsak, sok helyre beférnek.
Ha kihányta, az valahol jó. Annál kevesebb a bent maradt lehetséges méreg.
Az étvágy is jó jel, az felszívja ami esetleg bent van. Igyon sokat.
Remélem rendbe jön.
Gyógyszernél is jó,és az is méreg ha többet veszel be.
Van pici vakond is :-) ha mondjuk még kölyök.
Tej vegyszereknél jó...a mérget nem köti meg. Irtószert evett egértől lehet beteg.
Nálunk most volt pl irtás, és ki van plakátolva nagy betűkkel, hogy figyeljenek a kutyások. A méregre is ,meg az esetlegesen talált elhullott rágcsávókra is.
Meg ez a méreg típusától is függ.
Egyszóval ügyelet!!!
Csak arra lettem volna kiváncsi,h mekkora,mert hát írtad,h vagy vakond vagy egér...de hát a 2 közt van egy kis különbség,méretileg.
De ez bolond!!!! Amikor kint van a szabadba teljesen megvadul :-S Most lesi párom szájából a kaját, adok neki valamit enni.
Na jó,de a kotorék ebnek sem kell megennie:))
Nincs, már kidobtuk. Egybe szerintem mert minél jobban szóltam hogy köpje ki, annál jobban próbálta lenyelni. Szerintem nem volt ideje szétrágni.
Igen,az mindenképp jó h kijött belőle,nincs fotód a tetemről?
De egybe lenyelte?
Mivel kotorék eb igen :-S
Sajnos az a baj, hogy nem fogad szót, a lakásba igen de a szabadba mint aki megvadul. Üthetem reggelig... akkor se köpi ki. A szájába pedig nem nyúlkáltam mert már volt rá példa és hát.... nem éppen abba nyúlkáltam ami annyira kellemes lett volna.
Annyit mondott még a doki, hogy az jó, hogy kihányta és várjuk meg a reggelt. Ennyit tudok mondani, a kutyának van most étvágya.
További ajánlott fórumok: