Kukoricás-sajtos tepsis csirkemell burgonyapürével recept
A Kukoricás-sajtos tepsis csirkemell burgonyapürével hozzávalói:4 csirkemellfilé
só
őrölt bors
4 mokkáskanál mustár
1 dl olaj
1 konzerv kukorica
1 fej lilahagyma
1 piros színű kliforniai vagy kápia paprika
1 csokor bazsalikom
18 dkg füstölt sajt
A krumplipüréhez:
burgonya
tej
vaj
A Kukoricás-sajtos tepsis csirkemell burgonyapürével elkészítési módja:
A csirkemellfiléket kiklopfoljuk, de csak félujjnyi vastagságúra, mert ha vékonyak, akkor túlsülnek és kiszáradnak. Sóval, borssal fűszerezzük, bekenjük mustárral. Forró olajon mindkét oldalukat megpirítjuk, majd tepsibe tesszük. Elkészítjük a sajtos-kukoricás ragut. A jól lecsepegtetett kukoricát tálba tesszük, hozzáadjuk az apróra vágott lilahagymát és paprikát, az aprított bazsalikomot és a kisebb kockára darabolt sajtot. Az egészet jól összekeverjük, az előkészített hússzeletekre halmozzuk. 180 fokos sütőben pirosra sütjük. Közben a megtisztított burgonyát sós vízben megfőzzük, leszűrjük, és tejjel-vajjal összetörjük, krémesre keverjük. A kukoricás csirkemellet a burgonyapürével tálaljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2014. máj. 22. 17:48
A kukoricás-sajtos tepsis csirkemell burgonyapürével elkészítési módja és hozzávalói.