Kukorica -krémleves recept
A Kukorica -krémleves hozzávalói:- 1 l zöldségalaplé
- 6 ek. tejszín
- 2 ek. olívaolaj
- 6 cső kukorica
- 6 fej hagyma
A Kukorica -krémleves elkészítési módja:
A vékonyan felszeletelt hagymát serpenyőben az olajon kevergetve 10-15 percig üvegesre pároljuk. Közben a kukoricaszemeket éles késsel a csőről lefejtjük, majd a hagymára dobjuk, a zöldséglevest ráöntjük. Felforraljuk, majd a lángot mérsékelve 10 percig főzzük a kukoricaszemek megpuhulásáig.A tűzről levéve kissé hűlni hagyjuk, majd merülőmixerrel turmixoljuk. A tejszínt hozzákeverjük. Ízlés szerint frissen őrölt feketeborssal, frissen reszelt gyömbérrel ízesítjük, és kevergetve ismét felforraljuk. Petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
Aki szeretné kenyérrel is fogyaszthatja.
Kategória: Vegetáriánus ételek receptjei
A receptet beküldte: 4c35511f0b, 2008. nov. 6. 22:48
A kukorica -krémleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.