Krumpli "torta" recept
70 perc
Zsírszegény
A Krumpli "torta" hozzávalói:
l kg burgonya hámozva
3 dl főzőtejszín /vagy 3 dl tej és 3 dkg margarin/
2 db tojás
só
őröltbors
szerecsendió
zsemlemorzsa
vaj vagy margarin
A Krumpli "torta" elkészítési módja:
A burgonyát uborkagyalun karikára reszeled egy tálba. A tejszínbe belekevered a 2 db tojást,és ízlés szerint a fűszereket. (ha tejjel és margarinnal készíted,akkor a tejet az olvasztott margarinhoz keverd).Öntsd rá a burgonyára,keverd össze,ha kell még utánízesítheted. Egy kerek jénai tálat kikensz margarinnal,megszórod zsemlemorzsával,és beleöntöd a tejszínes burgonyát. Előmelegített sütőben (hideg rácsra tedd a tálat!!)200 fokon először lefedve sütöd kb. fél órát.Utána leveszed a fedelet,és szép pirosra sütöd a burgonya tetejét. Ha sajtot reszelsz rá, vagy esetleg még bele is,nem fogod elrontani vele.
Sülés után 15-20 percet állni hagyod,majd tortaszelet szerűen szeleteled.
Sült és rántott húsokhoz nagyon finom.
Kategória: Köretek receptjei
A receptet beküldte: 9c8432d068, 2008. ápr. 10. 16:01
A krumpli "torta" elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.