Krémtúrós pite recept
A Krémtúrós pite hozzávalói:Tészta
35 dkg liszt
23 dkg margarin
10 dkg porcukor
2 tojás sárgája
fél csomag sütőpor
2 kanál tejföl
1 teáskanál citromlé
pici só
Töltelék
50 dkg túró
12 dkg cukor
fél citrom héja
2 kanál tejföl
1 kanál búzadara
2 tojás fehérje
3 dkg porcukor
A Krémtúrós pite elkészítési módja:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Kettévesszük, felét beletesszük sütőpapírral bélelt tepsibe. Elkészítjük a tölteléket. A tojásfehérjét a porcukorral habbá verjük. A többi hozzávalót összekeverjük, majd hozzáadjuk a felvert tojásfehérjehabot is. Rátesszük a tésztára a tölteléket, majd betakarjuk a másik tésztával. Megsütjük, szeletelés után porcukorral meghintjük.
A tepsi mérete 20x30-as. Az alsó tésztát a töltelék ráhelyezése előtt meg lehet kenni lekvárral, de ez el is maradhat, anélkül is nagyon finom. Kezeletlen héjú citromot használjunk!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 3d71aa27e8, 2020. febr. 14. 10:48
A krémtúrós pite elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.