Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Krémtúrós pite recept

Krémtúrós pite recept

A Krémtúrós pite hozzávalói:
Tészta

35 dkg liszt
23 dkg margarin
10 dkg porcukor
2 tojás sárgája
fél csomag sütőpor
2 kanál tejföl
1 teáskanál citromlé
pici só

Töltelék

50 dkg túró
12 dkg cukor
fél citrom héja
2 kanál tejföl
1 kanál búzadara
2 tojás fehérje
3 dkg porcukor


Krémtúrós pite

A Krémtúrós pite elkészítési módja:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Kettévesszük, felét beletesszük sütőpapírral bélelt tepsibe. Elkészítjük a tölteléket. A tojásfehérjét a porcukorral habbá verjük. A többi hozzávalót összekeverjük, majd hozzáadjuk a felvert tojásfehérjehabot is. Rátesszük a tésztára a tölteléket, majd betakarjuk a másik tésztával. Megsütjük, szeletelés után porcukorral meghintjük.

A tepsi mérete 20x30-as. Az alsó tésztát a töltelék ráhelyezése előtt meg lehet kenni lekvárral, de ez el is maradhat, anélkül is nagyon finom. Kezeletlen héjú citromot használjunk!


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A krémtúrós pite elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook