Főoldal » Receptek » Nassok, sós finomságok receptjei » Vajas sajtos rudak recept

Vajas sajtos rudak recept

Elkészítési idő 50 perc

A Vajas sajtos rudak hozzávalói:
9 dkg vaj
15 dkg liszt
12 dkg reszelt sajt
1 nagy csipet só
2-3 kanál tejszín


Vajas sajtos rudak

A Vajas sajtos rudak elkészítési módja:
A hozzávalókat összegyúrjuk. Nem kell pihentetni, de nem is árt neki, ha áll egy kicsit hideg helyen. Kinyújtjuk olyan fél centi vastagra, és derelyemetszővel tetszőleges rudakra vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsiben addig sütjük, amíg színesedni, pirulni kezd.

Csak vajjal érdemes csinálni! Mozzarella sajttal nagyon finom, vagy mozzarella és gouda keverékével, de bármilyen reszelhető sajt jó hozzá. Ami itt a képen látható az felerészben gouda, felerészben füstölt trappistával készült. Nem elírás, nem kell bele se sütőpor, se élesztő, tojás sem, és a tetejét sem kell kenni, és nem kell sajttal sem szórni. A vaj miatt, és az arányok miatt nagyon-nagyon finom!


Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei


A vajas sajtos rudak elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook