Zserbó kekszek recept

A Zserbó kekszek hozzávalói:
A tésztához:
30 dkg liszt
18 dkg margarin
10 dkg porcukor
csipet só
2 tojás sárgája
1 teáskanál szódabikarbóna
A töltelékhez:
10 dkg darált dió
2 evőkanál baracklekvár
A díszítéshez:
5 dkg étcsokoládé
1 teáskanál olaj

A Zserbó kekszek elkészítési módja:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. A darált diót egy edényben összekeverjük a lekvárral. A tésztából diónyi golyókat formázunk, kicsit ellapítjuk, közepét benyomjuk, oda lesz téve a töltelék. Minden keksz közepébe teszünk egy kevés tölteléket. 10-15 perc alatt megsütjük, sütőtől függ, nem szabad túlsütni, amikor színesedik az alsó része, akkor már jó. A csokit az olajjal együtt elolvasztjuk, kanálból megcsorgatjuk vele a kekszeket.
Nagyjából 42 darab keksz lesz belőle. Napról napra egyre finomabb.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 3d71aa27e8, 2019. dec. 23. 18:09
A zserbó kekszek elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.