Közlekedési szabálysértés (beszélgetés)
Sziasztok,segítsetek aki tud. Mi van akkor ha valaki nem fizeti be a 30 ezer büntetést,tilosban parkolásért? Fellebeztünk,(3000 ft-ért!)kértünk összegcsökkentést,méltányosságot,hogy első szabálysértés,kicsi a jövedelmünk stb. Nincs méltányosság,be kell fizetnünk ha törik ha szakad.
Átadnak az apehnak,és azok letiltatják,vagy le lehet dolgozni,vagy mi van akkor ha nem fizetjük be?
mi ma kaptuk meg a második értesítőt... újabb eljárás indult ellenünk ugyanazért a szabálytalan parkolásért, csak ez egy másik alkalommal történt... a vége kb. 60 lesz
jól éreztem, h még jönni fog.... csak a vicces, h az utolsó alkalommal mikor ott állt meg a párom, arról jött... virágokkal várt és egyben közölte, h kaptunk vm. levelet a rendőrségtől, ugye az első eljárásról...
ja értem... már előre tudják, hogy nem fogják tudni befejezni a 30 napos határidőn belül az eljárást... ezért még a határidő lejártán BELÜL meghosszabbítják azt...:D:D sztem ezt most te sem érted pontosan :)))
Amiről mi most beszélünk az a közúti közlekedésről szóló tv-ben feketén fehéren le van írva:
"1988. évi I. törvény
a közúti közlekedésről
21.§.(4) A bírságolással kapcsolatos eljárás lefolytatására a Kormány által rendeletben kijelölt hatóság jogosult. A bírságot a hatóság az (1) bekezdésben meghatározott előírás megszegését követő 60 napon belül szabja ki. A 21. § (2) bekezdése szerinti közigazgatási bírságot kiszabó, elsőfokú határozat meghozatala informatikai eszközzel, automatizált módon történhet. Automatizált egyedi döntésen a kiadmányozásra jogosult aláírása és a hatóság bélyegzőlenyomata is informatikai eszközzel rögzíthető, ha az aláírás és a bélyegzőlenyomat hitelességét a hatáskör gyakorlója egyedi döntésével hitelesítette."
Nem tudom, h te milyen jogszabályt vettél alapul, de lehet h két tök más dologról beszélünk. :D
Szia!
Figy, én nem találom ezt a 30 napot sehol amit te mondasz...sztem ez 60 nap és nem 30... meg tudnád mutatni hol olvastad?
Köszi:)
szia!
túlléptétek a szállítható személye számát..hát szerintem 30.000 a plafon, előadó függő, hogy mennyit fog kiszabni
Sziasztok!
Azért mennyi lehet a büntetés, ha 6-an utaztunk egy kocsiban és a rendőrök megállítottak minket és közúti feljelentést tettek?
akkor neked "szerencséd" van, én rá kb másfél hónapra kaptam....
azt sem tudtam mi volt akkor, meg én hol voltam akkor:-8
csak akkor büntetnek meg ha rajta is kaptak:-)
az egy újabb szabálysértés tehát elvileg újból megbüntethetnek:-( szerintem
az a baj hogy nem is tudsz róla ha valamit elkövettél(mert nem tudtad hogy az szabálysértés:-)))) )és csak utána 1-2 hónappal küldik ki a szeretet levelet
További ajánlott fórumok:
- Mi a véleményed a gyalogosok és a biciklisek közlekedéséről?
- Közösségi közlekedés és a vágyálom...
- Hol a legjobb élni Budapesten vagy a környékén, és melyiket nem ajánlod? (biztonság, közlekedés, zöld terület, oktatás, család...)
- Fiatal srác belém hajtott kerékpárral, mert nem tartotta be a közlekedési szabályokat. Feljelentettétek volna?
- 2010 esőzései. Nálunk már az udvarban áll a víz, magától dőlnek ki a fenyőink, pusztúlnak ki a szép díszfáim, a közlekedés lehetetlen lassan
- Mennyi éves kortól kell közlekedési jegyet váltani a gyerekeknek?