Mennyi éves kortól kell közlekedési jegyet váltani a gyerekeknek? (tudásbázis)
Ezt kifelejtettem:
90% a Tanuló bérlet nappali és esti tagozaton
18 éves korig vagy a középiskolai tanulmányok végéig.
Érvényes Diákigazolvány alapján A lakóhely és a tanintézet között váltható, és ezen belül korlátlan számú utazást biztosít
Gyermekeknek: 100% Díjfizetés nélküli utazás
1. kocsiosztályon is,6 éves korig felnőtt kísérővel
Gyermekeknek:
50% Gyermek kedvezmény van 6-14 éves kor között Bármely viszonylatban, korlátlan számban.
Tanulóknak:
50% Nappali és esti tagozatosok kedvezménye Érvényes Diákigazolvánnyal Bármely viszonylatban, korlátlan számban
50% Levelező tagozatosok kedvezménye Érvényes Diákigazolvány A lakóhely és a tanintézet között váltható, korlátlan számban Ez a MÁV-ra vonatkozik.
De ez melyik közlekedési társaság volt? A MÁV? mert a MÁV-nál mi is többször megkérdeztük, és mindig megvetették a jegyet. Volánt nem tudom, azon nem utazunk.
Ettől függetlenül a BKV-n blicceltünk, amíg még nem volt iskolás, de csak azért, mert nagyon keveset uatztunk vele. (Gyerekekkel bkv-zni rettenet.)
Helyi viszonylatban az adott cég dönti el, általában míg nem jár iskolába, addig ingyenes.
Helyközi viszonylatban betöltött 6 éves kortól kell 50 %-os jegyet adni.
Ha kisnövésü a gyermek (és nem dicsekszik azzal, hogy ő már 6 éves ) , akkor még nem kell jegyet venni :)))))))
Szia!
Bocsi, pontosítok:
Díjtalanul utazhat korlátlan számban
a) a felnőtt kíséretében utazó gyermek 6 éves koráig,
50 %-os menetjegy kedvezményre jogosult
a) a gyermek 6 éves kortól 14 éves korig.
Szia!
Mintha azt olvastam volna nemrégiben, hogy 6 éves kortól.
További ajánlott fórumok:
- Karácsonyi ajándékötletek, ajándéktippek gyerekeknek
- Hány éves kortól célszerű a DUPLO Lego után a rendes (pici) LEGO-ra váltani?
- Mennyibe kerül a fővárosban a troli jegy? Gyerekeknek hány éves kortól kell fizetni?
- Hány éves kortól lehet mézet adni a gyerekeknek?
- Hány éves kortól lehet a gyerekeknek adni a maci kávét?
- Mennyi idős kortól lehet mózesről átváltani hordozóra...