Középfokú iskolai végzettség mit jelent? Milyen törvényben van leírva? (tudásbázis kérdés)
2011. évi CXC. törvény a nemzeti köznevelésről
9. § (6) A középiskola befejező évfolyamának sikeres elvégzéséről kiállított bizonyítvány középfokú végzettséget tanúsít.
Középfokú végzettségnek minősül továbbá a szakképzésről szóló törvényben meghatározott szakiskolai végzettség.
A középfokú iskolai végzettséget igénylő munkák amik érettségihez vannak kötve.
Középfokú szakképzettséghez kötött munkák a szakmunka.(szakmunkás képző iskolák)
Miért nem használod a google-t? Ott minden benne van:)
középiskola: gimnázium és szakközépiskola, azaz érettségire felkészítő képzést nyújtó iskolák.
ISKOLAI VÉGZETTSÉG
A népesség iskolázottságának megállapítása az iskolarendszerű oktatás keretében szerzett legmagasabb elvégzett évfolyam alapján történt. Az iskolarendszerű oktatás jelenleg – az óvodán túl – az alábbi oktatási formákat jelenti:
általános iskola,
középiskola (szakiskola, gimnázium, szakközépiskola),
főiskola, főiskolai továbbképzés,
egyetem, egyetemi továbbképzés.
Az iskolarendszerű oktatás jelenlegi formáitól eltérő bontás szerepel azokban a visszatekintő táblázatokban, ahol a végzettségeket jelleg szerint csoportosítjuk. Ezekben a táblákban a befejezett középfokú végzettségek a következő részletezettséggel szerepelnek:
középiskola,
középfokú szakiskola (ha 1976-ban vagy később nappali tagozaton szerezte),
középfokú szakmunkásképző iskola (ha 1961-ben vagy később nappali tagozaton szerezte).
igen.
tulajdonképpen három típusú intézmény minősül középfokúnak a közoktatási tv. alapján:
* gimnázium
* szakközépiskola és
* szakiskola (ami nem érettségit ad, hanem szakmát).
ha ezek közül valamelyiket elvégezted, az középfokú végzettséget adott Neked.
ez nem csak a versenyszférában van így.
dörk # 2006.08.01. 09:35
Szeretnék segítséget kérni, hogy a versenyszférában milyen végzettség minősül középfokú végzettségnek? Pl. hogy a szakmunkásképzőt ide lehet-e sorolni?
én úgy tudom, hogy a középfokú végzettség az a 10. osztály elvégzésével megvan ,de lehet hogy azóta már változott...
annó a szakmunkát is annak számított pedig az csak 3 éves volt...
sztem a helyi polgármesteri hivatalban megkérdezheted az közoktatási osztályon, biztos kedvesek lesznek és megválaszolják a kérdésed :)
További ajánlott fórumok:
- Azért nem akarja folytatni velem a kapcsolatot a párom, mert én doktor vagyok (jogász), és neki csak középfokú végzettsége van
- Betanított munka középfokú végzettséggel, mi a véleményetek?
- Középfokú végzettségű, felsőfokú angollal pályakezdőként Bp-en munka.
- Mennyit keres egy középfokú végzettségű óvodai ped.asszisztens?
- Középfokú OKJ-s végzettségek érnek valamit a munkaerőpiacon?
- Mennyi a fizetése egy közalkalmazottnak, ha 20 évet eltöltött közszolgálatban és középfokú végzettséget igényel a munkaköre?