Kötelező olvasmány(ok) 4. osztályban? Tud valaki segíteni? (tudásbázis kérdés)
Sajnos módszertől függ, hogy mi a kötelező. Zsolnayban, bizony, Rab ember is lehet.
Normál tanmenettel: 2. osztály: A két Lotti, 3. osztály: Kincskereső kisködmön, 4. osztály: nagyon változó, lehet valamelyik Tamási Áron, 5. osztály: Egri csillagok, 6. osztály: már változó, de Pál utcai fiúk, Koppányi aga...
Tapasztalatom szerint nem értenek semmit ezekből a baromságokból a gyerekek. Már bocs, a magyar irodalom lefikázásáért... más világot élünk, nem hozzájuk közeli egy koppányi aga, se pedig egy egri csillagok... Az első 3 év még elmegy, de ez nagyon tömény, nem is engedném...
Az én fiam is negyedikes,neki az Emil és a detektíveket kellet kiolvasni,és most a téli szünetben a Kinizsi Pált kell kiolvasni.
A rab ember fiai,szerintem is túlzás,nekem hatodikban kellett.Ezek a tanárok túlzásba viszik.
Úristen! ehhez még nagyon fiatal egy negyedikes!egy árva szót sem fog belőle érteni!ez nem egészséges!én tuti bealudnék alatta,most 18 évesen is,mondjuk,de egy negyedikesnek!jaj,szegény,nagyon sajnálom,és drukkolok hogy sikerüljön Neki nem elaludni fölötte!
amugy nem az lenne a cél,hogy megszeressen olvasni a gyerek?mért kell ilyen fiatalon ilyeneket olvastatni?hogy elmenjen egy életre a kedve az olvasástóL?
A sulinkban a Kincskereső kisködmönt tanítjuk 4. osztályban. Hát az is kemény dió a legtöbb Gyerkőcnek a nyelvezete miatt.
A Rab ember fiait felső tagozatban, ajánlott olvasmányként kezelik.
Ez a regény ugyanis máig is a 10-12 évesek egyik legnépszerűbb olvasmánya. Írója 1879-től 1934-ig élt, és az ifjúsági irodalom egyik legjelentősebb....
Na én ezt találtam. 10-12 éveseknek van kötelezőként...
Fiamnak a Rab ember fiait adták fel, de úgy néztem valahol, hogy az már a 6. osztályos anyaghoz tartozik.
Szerintem is korai még neki...
További ajánlott fórumok:
- Második osztályos lányomnak a Kincskereső kisködmön a kötelező olvasmány. Reális ez?
- Szerintetek mi értelme a kötelező olvasmányoknak?
- Első osztályban kötelező olvasmány?!+olvasó napló írás
- A 9. osztályban mik a kötelező olvasmányok?
- Nálatok milyen kötelező olvasmány és megtanulandó vers van/volt? (osztály?)
- Kötelező olvasmányok-nyári szünet?