Nagyfiam 6. osztályos, Egri csillagok volt a kötelező. Toldi, Walesi bárdok versként. Elég lazán vannak sajnos.
A Kincskereső Kisködmönt 2. osztályban kisfiamék olvassák, de nem kötelezőként, hanem az órán 1-1 részletet belőle. Nekik még nem volt kötelező olvasmányuk, viszont elég sok verset kellett tanulniuk: Anyám tyúkja, Itt van az ősz itt van újra, Altató, Nemzeti dalból 2 versszak.
Nálunk majd Vuk lesz ebben a félévben. Versből volt Himnusz, Szózat egy része. Dióverés, Mi kék az ég! Rege a csodaszarvasról részlete. Aztán majd lesz még a Tisza és nem tudom még mi :) 3. osztály
A Kőszívű tetszett neki,de a Fösvényt majdnem egy hétig olvasta,szenvedett vele.Nekem sem tetszett anno.És olyan részletes dolgozat van belőle,hogy nem elég a kötelezők röviden-t elolvasni.Bár azt nem is támogatnám :)
Tanítója válogatja, hogy milyen verset kell megtanulni, illetve milyen és hány kötelező olvasmány van. Én 2. osztályban nem szoktam még kötelezőt adni. 3-ban volt a Vuk, 4-ben A kis herceg. Most tanuljuk a A Tiszát, 3. osztályban.
Lányom 4-be jár, a Kincskeresőt talán 2-ban, A két Lottit 3-ban olvasták, de volt már a Vuk is. Most épp a Lassie hazatért olvassák. Nemrég kellett megtanulniuk a Himnuszt. Tavaly Arany János: Mátyás anyja c. versét. Felsorolni is képtelenség!