Körömgomba!! (beszélgetés)
Én több száz km-re lakom,és ez a nagy távolság sok lehetőségtől megfoszt.
A holt tengeri sót drogériában vettem,azt gondoltam,eredeti.Azt mondod,nem fog hatni a ps-re?Pedig én nagyon reménykedtem benne.
Sok sikert neked a barlangban,és majd beszámolsz a javulásról?
Olvastam róla, nem egyértelmű,hogy ecseteléssel töményen,vagy vízbe cseppentve áztatás céljából kell alkalmazni gombára.
Te már használtad?
Sziasztok!
Sajnos nekem is hasonló gondom van.A bőrgyógyász gyógyszert írt fel,amit 4 hónapig kellene szednem,de 1 hónap után feladtam,mert nagyon félek a következményeitől.Hely kezelésre nem adott semmit,de most teafa olajat tervezek venni áztatás céljából.
A természetgyógyász pedig azt mondta,hogy a gombáknak szerepe van a szervezetben.Elnyomhatjuk őket gyógyszerrel,helyileg,de úgyis visszajönnek...hát,biztató!
A gond nálam is az,hogy már befelé növő,és eléggé fáj.Most természetes növényi cseppekkel próbálkozom,még eredménytelenül,de remélem előbb-utóbb lesz hatása.
Lehet az lesz, vagyis arra gondoltam, de nagyon időigényes ez a procedúra.
Nekem nem áztatta annyira fel, hogy olyan könnyen lejöjjön, én nekem nagyon kellett kaparászni.
Amúgy én amikor voltam orvosnál vele, azt mondta, hogy be van nőve a húsba, de lehet hogy gombás is. Én féltem leszedetni mert láttam mit művelnek a körömmel, ezért kezdtem kezelni ami azt hittem tartós javulást hoz, de hát...
Ha már annyira lejött, akkor kend csak a krémmel, hogy mégis ne legyen úgy félbe hagyva a dolog és az úgy már nem is fájdalmas.
Nekem az a durva ,hogy én egyszer kentem be vele és másnap estére tejfehér lett mindkettő
elkezdtem kaparni a kisebbet és megindult éreztem hogy nem fáj ezért le is szedtem.de a nagy az most nagyon fáj .azt nem tudtam igy leszedni hogy meg fogtam és lejött mindenhonnan hanem azt olloval elkezdtem vagdosni .és amég nem éreztem hogy fáj azt leszedtem.de maradt rajta.de most eléggé fáj.most csak aza piros hús van ott.de szabadon hagyom hárha gyógyul,mert ha megint rákenem ezt a canesten az föl lazit megint mindent!! akicsi az csak érzékeny de nem fáj.hát nem tudom mir kéne csinálnod a iéddel.probáld meg előlröl kezdeni.kend be kössd le és kapard.
Én is pont így vagyok, kezeltem a canesproval, mindkét nagylábujjamat, meg a bal lábamon a mellette lévőt is. Én is annyira lekapartam a körmön, hogy ott már nem volt és nagyon érzékeny volt. Azután már nem nagyon csináltam vele semmit.
Aztán meg el is kezdett lenőni meg minden, erre egyszer csak pár hónap után megállt a növés és megint elkezdett fájni és sárgulni a tövénél. Amikor meg levágom a végét, annyira fáj, hogy inkább nem is vágom már. Nőni meg alig nő, szinte semmit. Én meg ezzel nem tudom mit kezdjek. Megint neki állt volna gombásodni vagy mi?
Szia.
Nem sokat tudok segíteni,de nekem is volt már részem körömgombában. Nekem műköröm után jött ki az egyik ujjamon. Nailner Repair körömgomba elleni stift-el kezeltem kb. 1,5-2 hónapig.
Szép lassan elkezdett eltünni ill. lenőlni. És még a körmöm is megmaradt.
Pár éve viszont a nagylábujjamról nekem is leesett a körmöm vmi oknál fogva,elösször sárrgás volt,aztán lilás,.. leesett de hamar ki is nőlt az új köröm. akkor nem kezeltem semmivel sem. leesett és kész :)