Tud valaki körömgomba ellen jól bevált szert? (tudásbázis)
A gyógyszertárban méregdrágán kapható körömgomba elleni lakkok helyett, a festékboltban literenként 2500 Ft-ért kapható Xylamon impregnáló alapozó a jó megoldás. Kiürült műanyag flakonból kivágott műanyag lapocskával 2-3 naponként bekened a körmeidet, amit előzőleg vékonyra lecsiszoltál. Nem kell leszedni az előzőt. Mindig rá lehet ecsetelni.Színtelen. Gombaölő azol származékot, biocid anyagot tartalmaz, mint a patikai lakkok. Bőrre kenni tilos! Csak körömre!
Ez kb. 15 perc alatt szárad, a patikai 5 perc alatt. Összehasonlításul a patikában 2500 Ft-ért 2-3 ml-t kapsz ami ötszázszor !!! drágább. Hidd el, hogy ez hatékonyabb! :)
Sziasztok
Anyumnak csúnyán gombás volt mindkét nagylábujján a körme,van egy szuper pedikűrös bulokk77 a hoxán találtam rá "A mit lehet tenni a körömgomba ellen?"portálján.Fantasztikusan megpedikűrözte,és ajánlott egy szuper német gomba elleni ápoló olajat mellyel reggel és este fürdés után,be kell 1-1 csepp olajjal cseppenteni a beteg körmöket.Alexa a pedikűrös,nagyon kedves barátságos csak ajánlani tudom.Anyu lába szépen javul.Gyógyulást mindenkinek,remélem tudtam segíteni.
szia drága tyúkszemre van a SHOLL-nak egy ecsetelője, a tiszta tyúkszemre kell kenni, hagyni rászáradni minden nap egyszer, attól függően hogy milyen régen van 10-30 nap alatt egyszer csak a lábmosóvizbe kiesik.
nem kell vágni, csak kenni, és kenni
vigyázz épp bőrre ne csöppenjen, mert kimarja az ép bőrt, ha mégis ... töröld le mielöbb.
nálunk bevált már többször is
kb 1000-1500 között be kerül
ugy kérd drogériába, hogy scholl tyúkszemirtó folyadékot kérsz
legyen szép napod
szia drága
rozskenyérből zsiroskenyér fokhagyma szeletkéket rá, és 4 oldalu reszelővel répát ( mint a sajtot) reszeld rá
reggel este 1-1 szeletet tisztitja a bélflórádat
mert bizonyára nem tudod a körömgomba a felborult bélhártartásról számol be.
ezen kivül 1 liter vizbe fél citromot csabarj bele és óránként 1-1- dl-t igyál meg naponta 1 hónapon keresztül
szeresd meg a grapfruitot naponta 1-et egyél vagy igyál meg
kerüld a cukrot, fehárlisztet, élesztőt, ecetet
kell egy hónap is hogy lásd a gyógyulást
egyébként külsőleg segithet, ha lábmosás után megtörlöd, és egy pumpás flakonba tegyél ecetet, és a gombás körömre 2-3 fuj.. hagyd rászáradni.
kitartást
ha egészséges dolgokat szeretnél nézni most állitottam egy naplót: ÉBRESZTŐ cimmel
ajánlom figyelmedbe.
gyógyulást
Sziasztok!
Én több mint egy évig szenvedtem a körömgombától. Házilag kezeltem. Körömreszelés után egyik nap almaecetben, következő nap kinyomott fokhagyma lében áztattam. Nem terjedt tovább, de nem is gyógyult meg teljesen. Nyáron mindig napoztattam, kiszáradt, azt hittem teljesen meggyógyult, abbahagytam a kezelést, erre 2 hét múlva kiújult és már nem hatott annyira az eredeti kezelés. Akkor a párom megemlítette, hogy a zöld papayában lévő papain enzim egyedülálló fehérjebontó hatású. Rákellenes hatása is elismert. Külsőleg is használják. Terhes kismamáknak tilos enniük, mert elvetélnek tőle.
Akkor beszereztem zöld papayát. (Minél zöldebb, annál jobb.) Kis szeletkéket vágtam belőle.(Hűtőbe kell tartani, máskülönben beérik, és elveszíti a papain tartalmát.) Nemcsak estére tettem dunsztba a körmömet, de napközben is átdörgöltem vele, és mindig hagytam kiszáradni. Hajszárítóval is rásegítettem, amikor már nem volt jó idő. Abbahagytam a cukor evését, ha mégis édesre vágytam, mézzel pótoltam. 2 hónap múlva gyönyörűen elmúlt a gomba, de nem mertem abbahagyni a kezelést az előző esetből tanulva. Még vagy 1 hónapig folytattam a kúrát. Ez 8 hónapja történt, és azóta is szép a lábkörmöm. Sikeres gyógyulást kívánok mindenkinek!
Szia!
A Terbisil tablettát csak ajánlani tudom!Én azzal jöttem helyre gyorsan,és azóta is panaszmentes vagyok.
Írj, ha érdekel!
Sziasztok!
Itt olvastam, hogy a körömgombára jó a Higeen nevű kézfertőtlenítő.
Kipróbáltam, minden reggel és este lereszeltem egy kicsit, majd fültisztító pálcikával bekentem és csodák- csodájára 2 hét után leesett a gombás rész! Valahol azt olvastam, hogy miután elmúlik a fertőzés még hónapokig kenegetni kell. Én is ezt fogom tenni!
Azt nem tudom, hogy a durvább fertőzést is elmulasztja e, nekem még kezdetleges volt, de érdemes kipróbálni!
A Canesprot használom ugye, hát mit ne mondjak, nem tudom használ e, de a körmömet úgy lefeszítettem, hogy majd meghalok, ha hozzá nyomódik valami is, vagy ha a kaparóval hozzá érek :S A töve még mindig vastagabb és olyan halvány sárgás... Nem tudom meddig kell még kaparászni, de az egészet úgy sem tudom leszedni. Hogy aztán használ e, jó kérdés. Még a második kenőccsel való kezelést el sem kezdtem.
Ki meddig szenvedett vele?
Sziasztok!
Loceryl lakkot kaptam. Használta valaki? Mit tudtok róla?
A férjem sok mindent kipróbált; szedett gyógyszert+körömlakk (többször több hónapig), ez egy ideig hatott aztán nem.Ezután kipróbálta a Nailner-t, ez volt a legkevésbé drasztikus és használt is.Aztán pedig a Canestenből a tapaszos-beburkolós típust(a pontos nevére nem emlékszem), ez is hatásos volt, csak egy kicsit macerásabb, mint a "filctoll".
Szóval, szerintem mindenkinek más lehet a legmegfelelőbb gyógymód. Azt mindenképp érdemes szem előtt tartani, hogy nagyon lassan nő a beteg köröm, és a beteg részt amennyire lehetséges mindig el kell távolítani.
További ajánlott fórumok:
- Mit lehet tenni a körömgomba ellen?
- Energetizáló tablettát, szert tudtok mondani ami már bevált nektek fáradság ellen? Olíat, ami nem káros az egészségre és nem tiltott!
- Allergia ellen milyen vény nélküli gyógyszert ajánlanátok ami hatásos és olcsó? (ami bevált)
- Lézerrel a körömgomba ellen
- Kinek mi vált be körömgomba ellen?
- Tudnátok bevált ellenszert az ezüstös pikkelyke/ezüstös ősrovar ellen?