Köményes krumplirudacskák recept
A Köményes krumplirudacskák hozzávalói:80 dkg főtt burgonya
1 tojás
3 evőkanál liszt
1 fej vöröshagyma
olaj
kömény
só
A Köményes krumplirudacskák elkészítési módja:
A megfőtt, de már nem forró krumplit meghámozzuk és krumplinyomóval összetörjük. Míg meghül, addíg a hagymát apró kockára vágjuk, és az olajban megpirítjuk kicsit. A krumplit megsózzuk, majd hozzáadjuk a lisztet, a pirított hagymát és a villával enyhén felvert tojást. Jól összedolgozzuk kézzel a hozzávalókat, majd rudacskákat formálunk belőle. Olajozott tepsibe pakoljuk, tetejüket megszórjuk sóval és köménymaggal. Előmelegített, forró sütőben szép pirosra sütjük.
Egy forró teával kitűnő vacsora lesz belőle.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: ea9bff1b44, 2009. febr. 1. 14:10
A köményes krumplirudacskák elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.