Főoldal » Receptek » Nassok, sós finomságok receptjei » Köményes krumplirudacskák recept

Köményes krumplirudacskák recept

A Köményes krumplirudacskák hozzávalói:
80 dkg főtt burgonya
1 tojás
3 evőkanál liszt
1 fej vöröshagyma
olaj
kömény



A Köményes krumplirudacskák elkészítési módja:
A megfőtt, de már nem forró krumplit meghámozzuk és krumplinyomóval összetörjük. Míg meghül, addíg a hagymát apró kockára vágjuk, és az olajban megpirítjuk kicsit. A krumplit megsózzuk, majd hozzáadjuk a lisztet, a pirított hagymát és a villával enyhén felvert tojást. Jól összedolgozzuk kézzel a hozzávalókat, majd rudacskákat formálunk belőle. Olajozott tepsibe pakoljuk, tetejüket megszórjuk sóval és köménymaggal. Előmelegített, forró sütőben szép pirosra sütjük.

Egy forró teával kitűnő vacsora lesz belőle.


Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei


A köményes krumplirudacskák elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook