Kivis sütemény recept
75 perc
640 kcal
10kivi
5tojás
8dkg kristálycukor
1csomag vaníliás cukor
A krémhez:
30dkg vaj
1/4kg porcukor
2tojás
2citrom
A tojáshabhoz:
4tojásfehérje
12dkg kristálycukor
10dkg porcukor
Továbbá:
só
kristálycukor
10dkg porcukor
A Kivis sütemény elkészítési módja:
1. A sütőt 200fokra előmelegítjük.A tojásokat szétválasztjuk.A tojássárgákat felverjük a vaníliás cukorral és egy csipetnyi sóval,míg a massza meg nem duzzad. 2. Elkészítjük a tésztát:a tojásfehérjét a kristálycukorral krémes habbá verjük.A hab 1/3-át elkeverjük a tojássárgás masszával,majd a maradék lisztet váltakozva beleforgatjuk.A tésztát egyenletessen belesimítjuk a tepsibe és 10-15percig sütjük. 3. Elkészítjük a krémet:a tojásokat felverjük.A citromok levével és héjjával felforraljuk a vajat és aporcukrot,belekeverjük a tojásokat,szitán átöntjük és hűlni hagyjuk. 4. A süteményt kristálycukorral megszórt papírra buktatjuk.A kivit meghámozzuk és egyenlő vastagságú karikákra vágjuk. 5. A süteményt tepsibe helyezzük és rákenjük az átkevert citromos krémet.A krémen elosztjuk a kivikarikákat. 6. Elkészítjük a tojáshabot:a tojásfehérjét a kristálycukor felével krémes habbá verjük,hozzáadjuk a maradék cukrot,kemény habbá verjük,majd beledolgozzuk a porcukrot. 7. A sütőt 250 fokra előmelegítjük.A hab2/3-át rákenjük a krémre.A maradék habot nyomózsákba töltjük és csíkokban rányomjuk a süteményre,majd rászitáljuk a porcukrot.A süteményt előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
A kivit utóérlelésre tegyük almák mellé,műanyag zacskóba.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: tifike, 2008. okt. 4. 20:41
A kivis sütemény elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.