Kisfiam 7 hónapos múlt, és nem hajlandó elfogadni semmit a tejen kívül. (beszélgetés)
Köszönöm mindenkinek!
már nem aggódom :)
Én a harmadik babámat tudtam ilyen "soká" szoptatni. Így furcsa volt, hogy 6 hósan még nemigen evett mást, mert a másik kettő eddigre már mindent evett kanállal.
Végül azt csináltam, hogy délutánonként hoztam neki be tejpépet kiskanállal, és tudomásul vettem, hogy első nap csak 1-2 kanállal tudtam szinte csak a szájára kenni, gondolom az íze meg az állaga se tetszett neki elsőre, aztán minden nap egy picit többet... Így 2-3 hét alatt azért csak elkezdődött az a kanalazás. Vele a pohárból itatás is nehezebben ment. A nagyok 5 hós korukra ittak, vele ez is 7-8 hósan ment kicsit több gyakorlás után. De azért csak elkezdődött.
Türelemjáték, és sokszor kell ismételgetni.
Az én lányom 9 hós múlt, abból eszeget egy kicsit, amit saját kezéből tud enni ( alma, répa, borsó, keksz, karfiol, körte), kanállal egyáltalán nem tudom megetetni, így hamar elfárad, értékelhető mennyiséget nem eszik. Nincs cumi, cumisüveg, a pohárból ivás viszont tetszik neki. Ha nem is iszik sokat ( vizet kap).
Jobban vagyok hogy látom: nem vagyunk ezzel egyedül.
A nem evés ellenére szerintem hízik ( Jövő héten megyünk mérlegelésre) és nő. 4 foga van ,most nyomulnak párban a felső kettes metszők.
Az LLL honlapján láttam, hogy 1 éves koráig a legfőbb táplálék anyatej legyen, ezt hozzá szeretnék tenni a 6 hós korig anyatej szlogenhez is.
Amíg van tejem addig nem aggódom. Hiszen harap(dál)ja a kezébe adott ételt!
7 hósan már adtam a kezébe almát, körtét, kukoricát ( sírt érte,de egy szemet sem tudott leszedni a csőről), de akkor igaz még foga sem volt..
igen, már azt is próbáltam, gondoltam hogy ugye a tejci is langyos, hátha azért fujjog, de semmi.
Adom továbbra is a tejet, nincs is más választásom :)
További ajánlott fórumok:
- El szeretném hagyni a gyermekem apját, de ő ezt nem hajlandó elfogadni
- 9 hónapos kisfiam nagyon sokat kel éjszaka és csak teával hajlandó visszaaludni.Szeretném róla leszoktatni.Tudtok tanácsot adni?
- 2 éves kisfiam nem akar felöltözni. Elég hűvös van már és nem hajlandó normális sapkát felvenni
- Már alig van tejcsim, de a 8hónapos kisfiam nem akarja elfogadni a tápszert! Mit csináljak?
- Kisfiam nem hajlandó elfogadni tápszeren kívül semmit!!
- Segítsetek!15 hónapos kisfiam második antibiotikumát kapja és három napja nem hajlandó semmit meg enni csak a tejet issza meg illetve a teát