Segítsetek!15 hónapos kisfiam második antibiotikumát kapja és három napja nem hajlandó semmit meg enni csak a tejet issza meg illetve a teát (beszélgetés)
Szia!
Gyerekrendelőben(ott dolgoztam 12 évig, mindig azt mondta a doki, ha nincs a gyereknek étvágya, étkezés előtt 1/2 órával 0.5 dl jó citromos limonádét kell vele itatni. Az savat csinál és megjön az étvágya.....
Szia!
Hogy van kincsed? Eszik már?
"Hogyan hat igazán az antibiotikum?
Igyunk meg 2,5 dl vizet a gyógyszerrel, különben gyomorbántalmakat okozhat. Ez ne legyen gyümölcslé vagy üdítő, mert ezek savtartalma gátolja az antibiotikumok hatását. A tej sem ajánlott: a benne lévő kalcium számos antibiotikum felszívódását gátolhatja."
Attól még lehet éhes csak mivel fáj a kis torka így akkor se eszi meg ha éhes mivel nem akarja hogy fájjon neki.Nagyon okosak a gyerekek nem is hinnénk!
A lényeg a FOLYADÉK!!
Mindegy hogy mi!!
Ne nagyon kapjon tejet.És nem csak az antibiotikum miatt,hanem mert erős nyákképző,nem hiányzik,hogy még azzal is küszködjön szegényke :(
Nem baj ha nem eszik,igyon és kapjon bélflóra helyreállítót.Nekünk a lactiv babyt javasolták.Én normaflort akartam adni(persze a neki jó adagban)de azt mondta a doki ez a másik sokkal jobb nem csak piciknek,hanem felnőtteknek is.Ezt az antibiotikum szedése után még 2 hétig kell adni.
Az én fiam is 2 kúra után kezdett csak el javulni,először ospamoxot szedett utána summamedet.1 hétig volt 38 felett a láza.
Jobbulást a csöppödnek!
Igen változó a tejtermékek és a gyógyszer szedés kérdése.
A mi dokink kimondottan mondta most 2 napja hogy vittem a gyerkőcöt orvoshoz és egy nagyon erős gyógyszert kapott hogy adjak neki joghurtot,tejet amit csak kíván mert nyelni is alig tudott így a normális kaja kizárva.De ma már jobb a helyzet.
Igaz ő már 6 éves így megérti muszáj inni!
A kajálással most tényleg ne törődj amit egy pár nap alatt lead,gyorsan vissza is szedi de a folyadék nagyon fontos ő még kicsi és meleg van nagyon gyorsan kiszáradhat!!
Változó ez a tejtermék kérdés. Van olyan doki aki szereti, van olyan aki nem ajánlja. Szerintem a gyerek mindig tudja, hogy mi kell neki!!!
A lényeg, hogy mértékkel és semmit nem szabad erőltetni.
A legfontosabb hogy igyon.Az antibiotikum kiüti a gyomrot, és semmilyen ételt nem kíván:(
Próbálj meg adni neki joghurtot, és tegyél bele probiotikumot!
Jobbulást
Szia!
Ne aggódj, nem lesz semmi baja ha nem eszik! A lényeg, hogy minél többet igyon!!!!
Amikor betegek, az emésztésük sem jó, ez egyfajta védekezőmechanizmus. Kínálgasd egy-egy falattal, és itasd....
Jobbulást!
nyugi, ha nem kivanja, nem kell eroltetni. allandoan legyen elotte etel, ilyenkor az is nagy szo, ha egy sos ropit bekap. tejbegriz, ilyesmikkel is probalkozhatsz, lehet a torka faj nyelni...
gyerek meg ehen nem halt kaja mellett:) mikor annyira jol lesz, eszik majd! adjal tejet es teat, vizhianya ne legyen!
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek sok anya szül azért második, harmadik gyereket mert egyszerüen nem hajlandók visszavenni a munkahelyére?
- 9 hónapos kisfiam nagyon sokat kel éjszaka és csak teával hajlandó visszaaludni.Szeretném róla leszoktatni.Tudtok tanácsot adni?
- Hogyan tudnám rávenni 2 éves kisfiamat, hogy undor nélkül bevegye az antibiotikum szirupot?
- Egy éves kisfiam szalmonellás, milyen módon lehet az antibiotikum mellett még kezelni?
- Már a második antibiotikumtól pöttyösödne ki a lányom?
- 2éves kisfiam 2féle antibiotikumot kapott egyszerre. Más is volt már így?