Egy éves kisfiam szalmonellás, milyen módon lehet az antibiotikum mellett még kezelni? (tudásbázis)
7. papája
2018. máj. 17. 20:49
Csak a normál bélhurutos diétát kellene tartani.
6. Pannó
2018. máj. 17. 08:38
A doki nem mondott diétát.Miket nem szabad ennie?
5. papája
2018. máj. 16. 21:54
Ezek szerint még ott a Salmonella, így a tüneteket ez magyarázhatja. Egy idő után spontán is gyógyulhat, de lehet, hogy elhúzódik. Diétázzon és vigyázz, amíg pozitív, addig fertőző.
4. papája
2018. máj. 16. 21:54
Ezek szerint még ott a Salmonella, így a tüneteket ez magyarázhatja. Egy idő után spontán is gyógyulhat, de lehet, hogy elhúzódik. Diétázzon és vigyázz, amíg pozitív, addig fertőző.
3. Pannó
2018. máj. 16. 20:49
Már a 2. Volt most a 4. Héten lett levéve.Az antibiotikum az első hét után volt.Megnézte a doki mindenre,azt is amit az antibio okozhatott volna clostridiumot de csak a szalmonella maradt.Majd kb 3 hét múlva küldök újat.
2. papája (válaszként erre: 1. - Pannó)
2018. máj. 16. 18:03
Hány székletvizsgálat történt ? Csak egy az elején, vagy az antibiotikum után is. Lehet, hogy még nem szabadultatok meg tőle. Kérjél új vizsgálatot, ha úgy érzed megnyugtat. A bélflóra nagyon érzékeny ebben a korban, idő kell, hogy rendbe jőjjön. Az én gyerekemnek antibiotikum tette tönkre a bélflóráját, több hónapig volt hasmenése miatta .
1. Pannó
2018. máj. 16. 17:12
Sziasztok!Kisfiam 1 éves sikerült 5 hete benyalnia a szalmonella infantis nevű szemét bacit,7 napig óriási nyálkadarabok voltak a kakijában,és volt hogy már csak az jött neki :( Szóval 7 nap után mert nem múlt az egyetlen antibiót megkapta amire nem rezisztens ez a kórokozó(Sumetrolim.)Hasmenése megszűnt,de a nyálka még mai napig van a kakijában ami megnyilvánul hajszálnyi és kicsit vastagabb formában.Azóta többet pukizik és a has is szokott zuborogni,főleg mikor issza a tápit akkor hallom. Homeos szert szerettem volna de erre a típusra nincs.Nagyon féltem mert tejallergiás amúgy is és a bélrendszerét tönkre teszi ez a rohadék...nagyon szeretnék megszabadulni tőle valahogy.5 hete probiot nyomom neki,adtam már grapevitál cseppet is, én semmit nem vettem észre hogy változott volna.Segítsetek már ez meddig tart,van valami ellene???
További ajánlott fórumok:
- Másfél éves kislányom lassan egy hete lázas, antibiotikum mellett. Más is elkapta ezt a makacs vírust?
- Segítsetek!15 hónapos kisfiam második antibiotikumát kapja és három napja nem hajlandó semmit meg enni csak a tejet issza meg illetve a teát
- Hogyan tudnám rávenni 2 éves kisfiamat, hogy undor nélkül bevegye az antibiotikum szirupot?
- Szoptatás alatt antibiotikum? 8 hós szoptatott kislányom mellett mandulagyulladásra Amoxxicillin 1000-t írt fel a doki. Beszedjem?
- Kisfiam szalmonellát kapott, a kórházban említették, hogy az ÁNTSZ jelentkezni fog. Mire számítsak a vizsgálat tekintetében?
- Fogamzásgátló (és antibiotikum) mellett fogant babák