Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Kis élelmiszerboltot hogyan újítsak meg, hogy vonzóbbá váljon? fórum

Kis élelmiszerboltot hogyan újítsak meg, hogy vonzóbbá váljon? (beszélgetés)

1 2
2011. dec. 11. 18:20
A közelünkben is működik egy kisbolt. Sokat jártam oda régebben, de mivel több lépcsőn kell bemenni, most babakocsival nem járok oda vásárolni. Gondoljatok a rokkantakra, babakocsisokra is, hogy be tudjanak menni.
30. pteri
2010. okt. 2. 15:05
Én szívesen vásárolnék egy kis boltban, ahol tudom, hogy helyi termelők zöldség-gyümölcseit, házias pékárúkat, nem a multis szemetet árulják. De ehhez sok embernek máshogyan kellene gondolkodnia, mert soknak az a lényeg, hogy a T...S kenyér milyen olcsó, de másnap már dobja a disznóeledelbe, mert nem tudja elrágni.
29. 04e95f637a (válaszként erre: 28. - Spatifillum)
2010. okt. 1. 15:35
Tudom,de én sosem néztem!Max a terméklogós üzletet,mert van amit nem szeretek! :)
28. spatifillum (válaszként erre: 27. - 04e95f637a)
2010. okt. 1. 15:33
Pedig állítólag ez is számít a szakértők szerint:)
27. 04e95f637a (válaszként erre: 26. - Spatifillum)
2010. okt. 1. 15:27
Én sosem néztem mi a neve a boltnak!Ha jó az árú,a kiszolgálás,megfelelő az ár,felőlem bármilyen neve lehet!A kirakat sem érdekel! :)
2010. okt. 1. 15:25

Ja, egy találó elnevezés is lehet garancia a jó indításhoz.

Passzoljon a környezethez, a funkcióhoz.

Valami olyasmi, ami illik abba a környezetbe, mégis egyéni:)

25. 04e95f637a (válaszként erre: 23. - Era06)
2010. okt. 1. 15:25
Hát ez az,hogy rohan,nem fog leülni!Megeszi útközben!Süteményre gondoltam,nem pékárúra!Mi drága?Egy két süti a cukiban?Ugyan máár!Annyit megengedhetsz magadnak,Te is,néha napján!Nem kell sajnálni a lóvét! :)
24. spatifillum (válaszként erre: 22. - Mamazon)
2010. okt. 1. 15:22

Úgy vélem, ha van átmenő forgalom és a borozó jól megy, akkor mégiscsak valamivel megállásra kell késztetned a vevőid....az üzlet külső megjelenése fontos lehet.

Nem tudom milyen költséggel járna az utcafrontod kicsit "feljavítani"/egy szakértőt a témában megkérdezni (ha, van ilyen ismerősöd).

Lehet, elég elsőre a tábla+dekor.

23. era06 (válaszként erre: 18. - 04e95f637a)
2010. okt. 1. 15:20

Nem bájcsevegésre gondoltam, hogy beülnek. Két rohanás közt, gyorsan kapjunk be valamit. A pékségekben is van asztalka, ott helyben eltudják fogyasztani.

A cukrászdában, nem eszünk péksütit, és nagyon drága. Vagy csak én vagyok szegény hozzá?

22. Mamazon (válaszként erre: 19. - Spatifillum)
2010. okt. 1. 15:15

Nem, sajnos a külső adottságain nem tudok javítani. Illetve táblákkal, dekorációkkal igen, de komolyabb épületrekonstrukcióba nem foghatok bele...

Két kis ablaka van az üzletnek, de nem kimondottan kirakat. Korábban fodrászat működött benne (az is hamar bezárt)... :(

Maga az utca pedig forgalmas, főleg hétvégenként. Közel van a vásártér és akkor rengeteg ember jön arrafelé. Csak éppen nem térnek be... :(

21. 04e95f637a (válaszként erre: 20. - Spatifillum)
2010. okt. 1. 15:14
Nanáá :)
20. spatifillum (válaszként erre: 16. - 04e95f637a)
2010. okt. 1. 15:12
....és van sikerélmény is gondolom:)
19. spatifillum (válaszként erre: 11. - Mamazon)
2010. okt. 1. 15:11

Borozó működik melletted....kivitelezhető, hogy harmonizáljon, de vonzó kinézete legyen a boltodnak mellette?

Nem tudom, van-e kirakata az üzletednek, esetleg bor mellé való dolgokat (ami az üzletben is kapható) dekorként felhasználni....

18. 04e95f637a (válaszként erre: 15. - Era06)
2010. okt. 1. 15:09
A legtöbb embernek nincs ideje arra,hogy leüljön és megegyen egy sütit,inkább hazaviszi,vagy már különleges alkalom,hogy hétvégén beülnek valahová!Nah nem egy boltba fognak beülni,hanem egy cukrászdába! :)
17. 04e95f637a (válaszként erre: 11. - Mamazon)
2010. okt. 1. 15:06
A tejautomata jó üzlet!Az említett pékségben is van!Én szoktam kezelni,elkérem az üveget,adják a lóvét,és már töltöm is nekik!Vigyázz,mert vannak olyan tejesek,akik vizezik!A Győrvártej a legjobb!149 ft/l,de ez nem vizes,nagyon finom,a kiszolgálást is imádják!Még töltöm a tejet,megkérdezem,hogy vannak,stb...sok kis öreg már ezért is visszajön vásárolni!pl:mondom én,finom ez a tej,azzal a pogácsával,este azt ettem...erre ő:melyik az a pogácsa?Rámutatok,és már viszi is!Meg kell őket győzni!:))
16. 04e95f637a (válaszként erre: 9. - Spatifillum)
2010. okt. 1. 14:59

A mindig friss pékárú alap egy boltban!A barátnőm soha nem adja el a tegnapi pizzakorongot,stb...Kenyeret,zsemlét,kiflit,ha nem aznapi,azt is el tudja adni!Járnak be hozzá,olyanok,akik állatoknak viszik,vagy lereszelik,de van aki lefagyasztja,és újrasüti otthon,így friss kenyér van az asztalon(egy idős néni mesélte),ezt a kenyeret 170 helyett,80ft-ért elviheti!Zacskós pogi,ami eredetileg(2-300 körül mozog),leviszi 100 ft-ra,ha már csak 2-3 zacskóval van!

Minden Csütörtökön van akció,hol süti,hol pogi,hol kalács,hol más!Mindent egytől egyig el tud adni!A kenyeresnek nem is kell jönnie,mert nincs mit visszavinnie!:)) A bevételről nem is beszélve!Ma is számoltuk...jó pénz! :)))

15. era06
2010. okt. 1. 14:58

Van hely, akkor egy sarok ahol megeszi a sütit, kap kávét. Megissza a forró kakaóját. (A bolti dobozost)

tej automata,

14. spatifillum (válaszként erre: 12. - 7a23ed9179)
2010. okt. 1. 14:58
á propos...nyitáskor "szűröd"/felméred a leendő vevőkört: életkor, vásárlói szokások/életmód, igények---> esetleg egy kis sarokban tudnál nagyobb teaválasztékot kínálni és feldobni valami szlogennel/külön névvel ellátni...
13. 7a23ed9179 (válaszként erre: 11. - Mamazon)
2010. okt. 1. 14:54
Nincs valami kapcsolat házi tejet termelőhöz? az említett kisboltnak itt ez a legújabb "dobása", a palckozott házitej.
2010. okt. 1. 14:53
Szórólapozás és indíts valami nyereményjátékot. Pl felénk egy ilyen kisbolt kihasználta, hogy reggelenként arra jár sok iskolás gyerek, voltak nekik kis nyerési lehetőségek, aztán sok szülő is betért aztán. De lehet újságban, szórólapon kedvezményes vásárlásra jogosító bónt elhelyezni. Ez ugyan az elején plusz kiadás, de megéri.
11. Mamazon (válaszként erre: 9. - Spatifillum)
2010. okt. 1. 14:52

Kávéautomatára nem gondolnék, mert a bolt mellet van egy kis borozó (kulturált, nem füstös kocsma). Ott lehet jó kávét inni.

Viszont egy tejautomatát lehet, hogy beüzemelnék...

2010. okt. 1. 14:48
Ja, és a "külcsín". Ha nyitsz, egy kicsit tükrözze az "újdonság varázsát" az üzlet.
2010. okt. 1. 14:47

Egyetértek az előttem szólókkal...ami egy kicsit "extra"--->a mindig friss pékáru már varázsszó:)....zárás előtt 1 órával féláron adni, lehet ez is bejön.

"Személyre szóló" legyen a kiszolgálás--> a vevő megjegyzi, szívesebben megy legközelebb hozzád.

Nyitáskor limitált számú vásárló ajándékot kap, ezt meg lehet ismételni nagyobb ünnepek előtt (cukorka,csoki pl.)

Esetleg kávéautomatát üzembe helyezni....pár minőségi, kistermelői áru (dzsem pl.)

8. 04e95f637a (válaszként erre: 1. - Mamazon)
2010. okt. 1. 14:45
Én minden nap egy pékségben vagyok!Reggeltől délutánig!A barátnőm a boltvezető!Tudod,hogy vonzod be leginkább az embereket?Közvetlenséggel!Hidd el ez,a legnagyobb titka a vendéglátásnak!Most azt gondolod,ebből neked nem lesz forgalmad!De igen,lesz,mert amellett,hogy beszélgetsz vele,meghallgatod,kialakítod a kapcsolataidat,vásárolni is fog!Tapasztalat,tudom!Én az életben nem vásároltam volna onnan semmit,ha nem olyan az eladó!Szoktam látni tőle,hogy egyes termékeket leakcióz,pl:zárás előtt 1 órával!Pici üzlet,nagy forgalommal!
7. Mamazon (válaszként erre: 4. - B9e29ca258)
2010. okt. 1. 14:35
Milyen típusuak azok a pékáruk? (mármint a kenyéren, zsemlén kívül). Különlegesek pl. cukros-mázos csigacsodák vagy csak átlagos, de finom termékek?
6. Mamazon (válaszként erre: 3. - Ebf2510f25)
2010. okt. 1. 14:33
Remélem ebben nem lesz hiány. :)
5. Mamazon (válaszként erre: 2. - 79e7ead65a)
2010. okt. 1. 14:31

Persze, de csak van egy olyan terület, amit ők nem fednek le.

Pl. eddig a házi süteményre gondoltam, amit manapság sehol nem lehet kapni, még cukrászdában sem...

De kellenének még ötletek.

Most a forgalom nagy részét a cigaretta teszi ki. Szinte az összes többi termékből nincs akkora bevétel, mint egyedül a cigiből...szeretnék ezen változtatni.

4. b9e29ca258 (válaszként erre: 1. - Mamazon)
2010. okt. 1. 14:29
Nálunk működik egy kisbolt. illetve több is, de mi oda járunk. Annak pl. fő csábítóereje a pékáru. helyben sütik, finom és nem is adják drágán. és még délután is lehet friss pékárut kapni, mert folyamatosan sütik a kenyeret, zsömlét, péksütiket, stb. bár gondolom ehhez külön engedély szükséges. de pl. az új joghurtokat itt hamarabb megtaláljuk, mint a nagyáruházak polcain.
2010. okt. 1. 14:29
Mindenképpen fontos, milyen az eladó. De mivel kisbolt, gondolom Te fogsz benne dolgozni. Egyértelmű, hogy az alapvető élelmiszerek olcsók legyen, ezek mindig bevonzák az embereket. Rend, tisztaság, de ez biztosan meglesz. A legfontosabb a pozitív hozzáállás és a MOSOLY....!
2010. okt. 1. 14:26
A gond, hogy a felsorolt boltoknak a kínálata sokkal szélesebb és olcsóbb is. Ezáltal nagyon nehéz dolgod van. Az árakat nem lehet annyira leszállítani, hogy versenytársai legyenek a hiper, szupermarketeknek. Neked ott a fenntartási költség és a "saját béred".
1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook