Kirepedezett a bőröm... (tudásbázis)
Nem biztos, hogy lógni fog. Ha a többi bőrikéd vissza tud húzódni, akkor a csíkok csak selymesebb tapintásúak lesznek és alatta puhább leszel, mint a visszahúzódott bőröd alatt, máshol.
De vígan lehet így élni :))) Csak ne szolizz vele!
Most én azt látatlanban honnan tudnám? Nyilván a bőrfelesleg és a repedezés mértékétől függ. Meg attól, hogy hogyan fogysz.
Ha heti fél kilót fogysz és napi rendszerességgel mozogsz, akkor nem fog lógni a bőröd. Saját szememmel láttam olyan nőt, aki másfél-két év alatt fogyott kb. 40 kilót és szinte feszes volt a hasa, nagyon vékony csíkok látszottak rajta (de csak azért tűnt fel, mert erősen szoláriumozott volt a bőre és a repedések köztudottan nem barnulnak).
Ez nagyjából ugyanaz a jelenség, mint amit terhesség idején sokan észlelnek.
Ahol repedt a bőr, ott már sosem lesz a régi. Lehet rajta javítani, de visszacsinálni nem lehet. A repedésnél megszakad a szövet, elveszti rugalmasságát. Később a repedés szélessége csökkenhet, a vöröses-lila szín elmúlik, de a bőr nem nyeri vissza rugalmasságát és a szakadás megmarad.
Mivel nagyon vékony voltam a legkisebb hizástól is kirepedezett a lábam és a fenekem.
Kezdetbem vörös volt majd elhalványult, van ami már nem is látszik...
Vissza fogynék, akkor mi történne?
Már sohasem lesz régi a bőröm?
Ahol megrepedezett ott már nem lesz feszes?
Most kb 20 kg feleseleg van rajtam... :(
További ajánlott fórumok:
- Hogyan fehérítsem bőröm, vagy őrizzem meg fehérségét nyáron?
- Ha striás lettem hizás miatt (lábam, kezem) akkor fogyás után lehet még olyan feszes a bőröm, mint régen? (a csikok nem zavarnak)
- Világos szőke hajam és nagyon fehér bőröm van, ezért olyan, mintha nem lenne szemöldököm. Csináltassak szemöldöktetoválást?
- Miért feketedik be a bőröm az arany alatt?
- Imádom a bőröm bársonyosságát, miután őrölt kávéval bőrradírozom.
- Melyik a leghatékonyabb krém a kirepedezett sarokra?