Kinek mi a véleménye az indukciós és kerámia főzőlapokról? Melyiket érdemes megvásárolni? (beszélgetés)
Mostanában olvassa valaki, azért jött elő ez a fórum?
Másutt már írtam, hogy nekem csak jó tapasztalatom van az indukcióssal. (Most abba ne menjünk bele, hogy az is kerámia lapos, mert tényleg összekeveredne mionden.)
Mivel ha lekapcsolom, szinte azonnal megszűnik a forrás, előszeretettel használom az időzítőjét is, így nem kell annyira figyelnem az ételre.
Aki ilyet vásárol, ne higgye el az eladónak, hogy speciális és méregdrága edény kell hozzá! Jó a régi zománcos is! Lényeg, hogy mágnesezhető legyen (ki kell próbálni egy kis mágnessel), és egyenes legyen az alja.
A gázt használó lányom szerint a gáz minősége gyakran változó, viszont az indukcióssal mindig ugyanazt a hőfokot lehet használni. Sütöttem már zsírszalonnát 60 °C-on, remek töpim és zsírom lett, és a sütés során alig kellett ránéznem. (Persze ki is kell tapasztalni, mert ez edénytől is függ, mekkora hőfok szükséges a főzéshez.)
Én az indukciósat nem cserélném el sem gáz, sem kerámia lapos főzőlapra. Energia takarékos, soha nem ég rá semmi, mivel nem forró, csak amennyire az edény felmelegíti. Ahol kisgyerek van a családba nagy előny ez is.
Gyorsan kész rajta az étel.
További ajánlott fórumok:
- Milyen pénzért nem megvásárolható dologra vágysz a legjobban?
- Nagyim megvásárolt valamit, szeretné visszacsinálni. Ennek mi lehet a módja?
- Indukciós főzőlap tapasztalatok - melyiket érdemes megvenni?
- Indukciós főzőlapokról vélemény? Ki használ és milyent? Szeretnék venni, de nem tudom, melyik márka érné meg a legjobban. Persze árban is.
- Az indukciós főzőlapokon bármilyen edényt lehet használni, vagy csak azokat, amik indukciós jelzéssel ellátottak?
- Mi a címe a DIGI Life-on futó műsornak, amiben egy házaspárnak 3 ingatlant mutatnak, és eldöntik melyiket szertnék megvásárolni?