Indukciós főzőlapokról vélemény? Ki használ és milyent? Szeretnék venni, de nem tudom, melyik márka érné meg a legjobban. Persze árban is. (tudásbázis)
Nálam volt egy, amelynek a felszíne nem sima üveg volt, azon nem látszottak a karcolások, de az megrepedt. Az állatkaja egy időben nagyobb mennyiség, azaz nagyobb súly volt, mint a teherbírása, és nem bírta.
(Én hamar összekarcolom az edényekkel, gyakran húzgálom rajta, vagy kavarás közben elcsúszik.)
Nem mindig látom rajta jól a zóna szélét, ez a szemem hibája.
Pontosan! 🙂
Bármit veszek, ott tájékozódom, az általad felsorolt szempontok miatt.
Nekünk Elektolux van, imádjuk. A gyors hevítés funkció fantasztikus, és az is, hogy minden rózsát" külön lehet időzíteni. Ha lejárt az idő, nyekereg, aztán kikapcsol. :)
Mindenkinek ajánlom.
Nálam volt olyan is, hogy csak egyszer futott ki rajta valami, már meg is nyekkent. Az volt az, amelyiknek forgó gombja volt az elején, egy ferde előlapon. Oda pont belefutott a lé.
Eleinte Hausert vettem, szerettem, de ez a Tillreda tetszetősebb is, és felakasztható is. :D Jópofább.
Na meg fehér az alsó része.
Eleve könnyű takarítani, mert csak az edény alatt melegszik, azaz ami kifutott, nem ég rá.
Most, ahogy az Ikeásoknál kerestem a nagyobbakra, látom: van túlfolyás elleni védelem, ez nekem is új.
A gyakorlatban, ha pl. a víz kifut rajta, akkor a sima főzőlapon is zavar keletkezik az elektronikában, és sípolással jelez, majd kikapcsol. Gondolom, ezt fejlesztették tovább, mert pl. ha kicsit lejt a felület, és a kifutó víz nem éri a "gombok" körüli felületet, akkor elforrhat a víz (vagy más) anélkül, hogy észrevenném.
Az üres edény alatt azért egy idő után kikapcsol, de ha hosszabb főzési időre van szükségem, beállítom az időkapcsolót. Akkor lekapcsol ugyan, de előtte jó párat sípol, és arra odamegyek megnézni. Ha még kell főnie, akkor beállítom.
Van mér erről topik, ott is megírtam.
Szerintem nem számít annyira a márka Én régóta, 2010 óta indukcióst használok, kettőnkre, (régebben hármunkra) főzök egy zónás főzőlapon.
Átlag két évet bír ki. Elméletileg lehet javíttatni, de nekem nincs szerviz a közelemben, nem érné meg.
Azok a jó fajták, ahol az üvegfelület alatt van a kapcsolási lehetőség, azaz nem állnak ki a gombok. Szerettem azt a fajtát is, amelyiken az üvegfelület nem sima volt.
Nagyjából mindegyik ugyanazt tudja: hőmérsékleti fokozatok, időzítő. És van, amelyen "gyerekzár" is van. Én ezt arra használom, hogy ne tudjak én sem véletlenül állítani rajta, ha pl. kóstolás közben hozzáérek a hőszabályzóhoz.
A tapasztalatom szerint jobb, ha az ügevfeleület sima és egybefüggő. Ilyen az IKEA-ban kapható Tillreda, amivel annyira meg vagyok elégedve, hogy váratlan meghibásodás esetére vettem még egyet, de egyelőre a jelenlegi harmadik éve bírja.
Ha a kérdés a több zónás beépíthetőkre vonatkozik, azt nem tudom, mert nekem nincs tűzhelyem, a sütést kis asztali sütővel, illetve elektromos serpenyővel oldom meg.
De el tudom képzelni, hogy az IKEA-nál nem mennék tovább.
Nekünk is az van, nagyon hatékonyan működik.
Annyi a hátránya, hogy nem minden edény jó rá és amikor új még az élmény, könnyen leéget az ember ezt-azt, mert tényleg nagyon hamar megmelegszik.
Áhám akkor indukciosom van :D
Igy van aki elöttem írta , nagyon hamar felmelegszik, jobb mint a sima sokkal.
Az indukciós az elektromos? Mert nekem az van és imádom.
Könnyű takarítani!!!! Nem utolsó szempont :)
További ajánlott fórumok:
- Mi bántja most a lelked a legjobban és miért?
- Ha csípőről szeretnék fogyni a legjobban (legtöbbet) akkor a hullahopp karika használni fog? Mennyit használjam naponta?
- Az indukciós főzőlapokon bármilyen edényt lehet használni, vagy csak azokat, amik indukciós jelzéssel ellátottak?
- Kinek mi a véleménye az indukciós és kerámia főzőlapokról? Melyiket érdemes megvásárolni?
- Mindennapos használatra házi cukrászatban melyik márkájú excentrikus konyhai mixer vált be legjobban?
- Hol találom meg a Panorama ZC-6J típusú indukciós főzőlap használati utasítását?