Az indukciós főzőlapokon bármilyen edényt lehet használni, vagy csak azokat, amik indukciós jelzéssel ellátottak? (tudásbázis kérdés)
Vegyel egy 21cm atmeroju kerek egydarabbol keszitett ontot vas "lang terelot"!
Tedd ra az induktiv fozod lapjara, es mindenfajta fem edenyben, meg uveg es cserep edenyben is tudsz vele fozni! (csak alacsony hofokon kezdjed!)
(Regebben lehetett kapni kerek vas lapokat amit a fozesnel az edenyek ala lehetett tenni, akar a gaz tuzhely langja es az edenyek koze, az egyenletesebben elosztott ho erdekeben. Ugyan az a vaslap mukodteti a az atadja a hot a mas fembol keszitett edenyeket is mukodo kepesse teszi az indukcios fozon is.
A regi zomancos edeny alja sem tul vastag az aljaban a vas lemez, es a hatasfokat, a ho atadasnak ott is megnovelheti a vastagabb vas lap alatet.)
Ha ismered, mar az alltalanos iskolak fizika orajan is tanitott kozonseges valto arammal mukodo transformatorok elvet, ami a magnesozhatosag elven alapszik, hat ismered az indukcios elven mukodo fozolapok mukodeset is...
Az elozoleg emlitett, kis magnes is a zsebedben tarthato magnes, ha ragad/tapad a megvasarlasra kivalasztott uj edeny aljahoz, az mukodik otthon az indukcios fozolapon is...
Egyszeruen, szuksege van arra, hogy az edenyek aljaban minnel tobb vastartalma legyen. (naha, csak az edenyek aljaba van beepitve egy vastagabb vas lemez.)
Mi most cseréltük le a régi kerámialapost indukciósra. (meg a munkapultot is, mert már eléggé kopott volt)
Sokkal jobb. Gyorsabban fűt fel, gyorsabban hűl le.
A régi edények nagy részét tudom használni. Hűtőmágnessel teszteltem, ami megmaradt az alján az jó. Csak pár új edényt, - főleg serpenyőt - kellett vennem.
Nekem is a Zepter miatt nem lett indukciós, mikor tönkrement az előző főzőlap😕
Azt nem is tudtam, hogy van kombi... mondjuk nálunk minden Zepter, R mániája
További ajánlott fórumok:
- Írjatok bármilyen mondatot ami H-val kezdődik!!
- Lakberendező vagyok. Szívesen válaszolok bármilyen, a témával kapcsolatos kérdésre
- Keresztnevek szóláncban /akár becézett alakban is, bármilyen külföldi keresztnév is lehet/
- Medrol - Bármilyen tapasztalat érdekel!
- Indukciós főzőlapokról vélemény? Ki használ és milyent? Szeretnék venni, de nem tudom, melyik márka érné meg a legjobban. Persze árban is.
- Kinek mi a véleménye az indukciós és kerámia főzőlapokról? Melyiket érdemes megvásárolni?