Kinek jár az öregségi nyugdíj? (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Kinek jár az öregségi nyugdíj? (Jó tudni!)
Lehet, nälatok ez igy van.
Nälunk meg 67 ev, tehät mäshogy.
ezt mondja a törveny.
Csak a passzív tp. nem számít
Nem vonták. Most direkt rákerestem "nők40, táppénz", az összes találat ezt igazolja.
Az lehet, hogy kiszámolták, de ledolgozni nem kell, tehát ér.
Igen, jelenleg így van.
Ki ezzel, ki azzal jár jobban.
Aki évekig rokkant és azt az ellátást emelik, akkor az lesz a több, így kedvezőbb.
Jaaa! Értem már! Köszi!
Tehát, akik rokkant nyugdíjasok, azok, ha elérik az öregségi nyugdíj kort, akkor választhatnak, hogy maradjon e a rokkant nyugdíj vagy jobban járnak az öregségivel...
Én az ö.nyugdìjról írtam.
Választható melyiket szeretné,ha betölti a 65. évét.
Ha régen rokkant az lesz valószínűleg jobb, ha több a munkaviszonya jó fizetéssel akkor meg az öregségi.
Amiről írsz az még a nem betöltött 65. évről szól.
És az úgy van, ahogy írod.
Gondolom ha peldäul az USA-ba ätköltöznel, akkor az elejen ott is berelned kellene.
En az elejen biztosan csak berelnek.
Mert nem tudod, hogy ott maradsz-e vegleg...
Csak udvaroltam akkoriban neked.
gondoltam bekapod a csalit, hogy szep, okos es fiatal ficsur vagyok.
A kaltmiete összege ami sokat vältozott az utobbi idöben.
A warmmiete meg hozzäjön ehhez, az a rezsi, de az nagy vonalakban hasonlo összeg.
Igy igaz, a sajät öregsegünkröl magunknak kell gondoskodni.
A videk, falu, itt is olcsobb mint egy nagy väros.
A berles is, meg a väsärläs is.
A sajät lakäs väsärläsa a hetvenes, nyolcvanas evekben jo befektetes volt, es nem kellett berelni senkitöl sem.
Volt akkor egy baratnöm, aki berelt egy kis lakäst Frankfurtban, hidegen akkor 800 DM volt az ära.
En cirka 1980 as evekröl beszelek.
Óhhh, nem tudtam.
Kb. 30 éve meglátogattuk Svájcban férjem egyik unokatestvérét. Életkorunk, gyerekeink, iskolázottságunk hasonló lévén elkezdtük számolgatni melyikünk áll jobban anyagilag. Sok mindent összehasonlítottunk, de nem működött a matek. Nekünk akkor már megvolt a saját, tehermentes új és nagy családi házunk.(sok saját kezű munkával) Nekik saját lakásuk, 20 éves adóssággal. Munka mellett volt mellékes bevételük, jól éltek. Nekünk nem volt plusz munka és bevétel és szerényebben éltünk. A végén a meglepetés, nekünk volt több megtakarításunk.
Igaz tehát, hogy fiatalon kell gondoskodni a gyerekeinkről, majd a saját öregségünkről is.
Itt sok embernek nincs sajät ingatlanja.
Berlik a lakäsokat.
A Miete pedig nem olcso dolog egy nagyvärosban.
Fiatalon kell ilyenröl gondoskodni, hogy öregsegedre legyen valamid.
Nälunk 67 ev a nyugdij azt hiszem.
En mär tul vagyok rajta.
Elegedett vagyok vele.
A másik, hogy a táppénzes napokat kikapják, mint a szél, valamint ha cakaki rokkant volt.
Nem olvastam végig, dolgozom..de mintha nem lett volna megemlítve, hogy aki leszázalékolt, amennyiben az az összeg több, mint az ö. nyugdíja lenne, akkor választhat melyiket kéri.
További ajánlott fórumok:
- Mi a véleményed arról, ha valaki öregségi nyugdíj mellett dolgozik?
- Mi a véleményetek az öregségi nyugdíjkorhatár felemeléséről?
- Ha a rokkantnyugdíjas eléri az öregségi nyugdíj korhatárt, milyen nyugellátásban részesül?
- Előrehozott öregségi nyugdíj 59 évét betöltött nő részére?
- Lehet 100.000 Ft a nyugdíja annak, aki 32 éve öregségi nyugdíjban részesül?
- Mennyi öregségi nyugdíjat kaphat az, aki évtizedek óta 50 % rokkant?