Lehet 100.000 Ft a nyugdíja annak, aki 32 éve öregségi nyugdíjban részesül? (tudásbázis)
Az ismeretségi körömben a legtöbb nyugdíjasnak 125 ezer körül van a nyugdíja vagy kevesebb. A többinek 150-250 között van.
Akik nők 40-el mentek nyugdíjba, azoknak viszont jó a nyugdíjuk, igaz ők, az elmúlt 3-5 évben lettek nyugdíjasok.
Miért nem számolod ki?
Én megtettem.
Ha 5200 Ft volt a kezdő nyugdíja, és ha kb. évi 10% emelést nézünk (volt több, de volt kevesebb is), akkor jelenleg kb. 110 eft a nyugdíja.
Nem,nem magas sőt alacsony de a kerítésre gondolok! Nem unod még ezt a témát?
Én múlt héten kértem le a nyugdíj jogviszonyomat,de még így sem értem....
Gondolod,hogy itt látatlanba bárki megmondja neked?
Könyvelőt keress,vagy mit tudom én,az akárhányadik fórumod után!
szerintem 5200 Ft körül
1991-ben lett öregségi nyugdíjas
fizikai munkás 36 év szolgálati idővel rendelkezett
Igen, lehetséges.
Mennyi volt 32 éve a kezdő nyugdíja? Hány éves volt akkor, mennyi volt a szolgálati ideje?
Nem, nem magas. Sőt, nagyon alacsony. De a nyugdíjat a befizetett összegek alapján számolják.
Szóval, ha valaki dolgozott ugyan 20 évet, de alig fizetett be az keveset fog kapni.
Még mindig ez foglalkoztat? Kérdezd meg tőle, itt honnét tudná bárki is?
A nyugdíj a ledolgozott évektől számít,és mennyivel volt bejelentve.
Sokan kevés összeget jelentettek be maszekoltak, aztán így jártak, de lehet börtönben volt, háztartásbeli volt. Ennyi információval ne várj semmi okosat!
További ajánlott fórumok:
- 11.000 Ft-os (1990-ben szerzett) bérrel 1990-ben nyugdíjba vonuló férfinak lehet 180.000 Ft nyugdíja 2023-ban?
- Ha a rokkantnyugdíjas eléri az öregségi nyugdíj korhatárt, milyen nyugellátásban részesül?
- Mennyi öregségi nyugdíjat kaphat az, aki évtizedek óta 50 % rokkant?
- Öregségi nyugdíjban részesülő feleségnek jár özvegyi nyugdíj a férje után aki szintén öregségi nyugdijban részesült?
- Édesanyám dec.-ben tölti be a 62. életévét. Tud segíteni valaki abban, hogy mikortól igényelheti az öregségi nyugdíjat?
- Létezik olyan,hogy ha a feleség aki öregségi nyugdíjas volt meghalt és a férj a haláleset utáni hónap nyugdíját igényelheti?