Kifröccsent zsír a konyhaszekrényeken (MDF) (beszélgetős fórum)
A hidegzsír szennyeződésen ne csodálkozz, nagyon alattomosan alakul ki.
Vegyünk egy példát: valaki naponta konyháskodik. Elég hetente, kéthetente egy-egy nap, amikor siet, vagy felületesen takarít. Jó pár hétig fel sem tűnik a kosz, mert szinte nem is látható. Viszont hónapok múlva úgy néz ki a konyha, mint ahol évek óta nem takarítottak. Pedig igen, csak nem elég alaposan, és a hideg zsírba lassan, de biztosan beletapadt ami a levegőben szálldogál, ezért tud olyan förtelmesen kinézni.
Remélem, hamarosan egyenesbe jöttök!
A szekrény és a pult más anyagból van szerintem. De mindegy, már sikerült letakarítanom. Nem is értem, kik laktak itt előttem.
Anyukám meghalt. Megörököltük a lakást, de nagyon sok volt rajta a hitel. Próbáltuk apránként rendbe rakni és eladtuk. A hitelt nem tudtam volna fizetni. Az öcsém még tanul, így ő csak nyáron és hétvégente tud elmenni dolgozni. Még mindig van hitelünk. Egyik ismerősünk ajánlotta ezt az albérletet. Tényleg olcsó, csak nem számítottam ilyen piszokra. :(
Nem tudom milyen zsíroldót használsz. A mások, és általam említetten rajta van: „Ne használja gáztűzhelyek fejének, alumínium tisztítására.” Na persze, hogy én se olvastam el, tapasztalatból lettem okos. :D
Épp a minap estem neki a gáztűzhely kivehető részeinek tisztításához. A szabadban, gumikesztyűvel úgy fújtam le, hogy arcmaszkot vettem fel, mert a permetje messziről is gyilkos.
Egyetertek syria-val.
Aluminiumhoz ne erjen a zsiroldo.
Nekem amugy a legolcsobb tescos zsiroldo is ugyanolyan eros mint a welldone.
En ugy csinaltam h nem egyenesben rafujtam mert a permetetol megfulladok, hanem gumikesztyuben szigoruan a mosogatoszivacsra fujtam h ne szalljon a pevegobe es ugy vittem fel a zsiros feluletre. Ha nagyon gazos akkor hagyd rajta, de a kisebb zsirosodas mar a felvitel alatt elkezd szepen lejonni.
A szekrények valószínűleg hasonló anyagból vannak, mint a munkalap. Nyugodtan fújd rá a hidegzsír oldót (szigorúan gumikesztyűvel!), kis idő elteltével ronggyal, vagy papírtörlővel próbáld ki, mennyire hatott.
A well done nagyon hasznos a konyhában, de egy kivétel biztosan van: az alumínium. Ha a tűzhelynek, vagy a páraelszívónak van alumínium része, azt gondosan kerüld ki, mert csúnyán megmarja.
A zománc és a jobb minőségű műanyag is bírja, csak nem szabad sokáig rajtuk hagyni, és bő, mosószeres vízzel kell eltakarítani.
Mi lett a lakásotokkal?
Huhh, hát még mi lehet a konyhaszekrény tetején, tűzhely fölött!
Javaslom, ha sikerül a tetőt lepucerálni, utána takard le végig újságpapírral. Később elég lesz ezt cserélni, nem kell vikszelni ennyit.
És hol lehet venni hozzá???
Mindjárt megguglizom :)
Megy a zsíroldó, mivel ezek laminált forgácslapok, és műanyag a bevonata, belül a lap nem szívja meg magát.
Páraelszívóban célszerű filterpapírt is cserélni, mert ha a külseje olyan, milyen lehet a belseje? :P
A lényeg, hogy ne hagyd rajta órákat.
kicsit nedvesítsd be a felületed, ráfújod, 5 perc, és letörlöd. A páraelszívóval dettó csinálhatod ezt.
Semmi baja nem lesz.
Gumikesztyűt mindenképp vegyél fel.
Amint írták próbáld ki, viszont vigyázz a tűzhelyre, ha olcsóbb (már a drágábbak is) vacak anyagból készülnek. Leszedheti a festéket az oldaláról.
A kezedre ügyelj, mert maró hatású.
Tiszta lesz. :)
Ne hagyd rajta órákig.
Én a well done-t használom.
De húzz gumikesztyűt!
Én is óvatos lennék a zsíroldóval, mivel ezek az MDF bútorlapok tudtommal sem igazán szeretik a vizet és vegyszereket.
Egy kisebb méretben, kevésbé látható helyen csinálj egy próbát a zsíroldóval, ha necces, szólj a tulajnak, hogy takarítsa le!!!
További ajánlott fórumok:
- Kuka a konyhaszekrényben:-) Jó téma
- Hogy tudnám kiírtani a konyhaszekrényből az apró bogarakat?
- Tárolás a konyhaszekrényben
- Fürge gyík bejött a lakásba és elbújt a konyhaszekrény alá. Hogyan tudnám kitessékelni, elkapni?
- Apró, pontszerű fehér bogarak inváziója a konyhaszekrényen - mik ezek? Segítsetek, kétségbe estem!
- Panellakásom konyhaszekrénye erős sárgára sikerült, mivel segíthetnék rajta?