Tárolás a konyhaszekrényben (beszélgetés)
2 féle olajam van. Oliva és napraforgó.
Mondjuk a fiam szokott venni másfélét is, de azzal ő főz;)
Fűszerem is azért van sokféle, mert a fiam vásárolta fel őket és ő is használja.
Es mindig talalok valamit, amit meg nem probaltam, es nem tudok nelkule elni :D
Mikor a selyemcsirke recepteket bujtam, talaltam olyan azsiai alapanyagokat, amire a kinai gyogynovenyes boltban, is csak pislogtak, hogy WTF. De persze, hogy valahonnan meg kellett rendelnem >;D
Egyébként nagyon sokat főztem és sütöttem most hétvégén.
Tegnap halat sütöttem (hekk és pisztráng), ma meg tárkonyos ragulevest és töltött csirkecombot. És tegnap sütöttem 3 méter métereskalácsot is;)
És most a fiúk jönnek 5 napig:DDDD
Az biztos is:DDDDD
5 fazekam, 5 lábosom, 5 serpenyőm és 3 palacsinta sütőm van, illetve van 2 őzgerincsütőm, 1 kuglóf, 1 tortaformám, meg 2 olyan gyümölcskenyér formám is van.
Tepsim csak 2 db van a sütőbe való tepsiken kívül.
Én simán elférek egy 60 cm mély 2 ajtós és egy 60 cm mély magas (spejz?) szekrénybe úgy, hogy a magas szekrénybe van beépítve a mikró és ott tartom a műanyag dobozokat is:DDDDD
Minek is kellene ennél több?;)
Én is használom, de utána kitakarítom.
És akár mit is tesz az ember, a főzés alatti gőz szépen lecsapódik minden, ezért sem tárolok kint semmit.
A TV-met minden nap letörölgetem és a hűtő fogantyút is;)
Nálam is van szagelszívó.
Takarítani is szoktam.
De a konyhában, ahol rendszeresen főznek, sajnos rakódik a zsíros por.
Lehet törölgetni hetente.
A gardróbszobába akasztjuk fel vállfára és ha vizes, akkor úgy, hogy ne érjen semmihez, a cipőkkel ugyan így teszünk. Csak a gardróbszobában van nyitott cipőtároló, csak erre a célra.
Az előszobánkon van ablak egyébként.
A konyhában nekem is csak egy 20 cm-es nyitott rész van, ahol a szakácskönyveket tartom. Most már ezt is zárttá tenném. Pontosan a konyhai zsíros por miatt.
A gardróbszekrényünk is teljesen zárt, plafonig beépített, hogy semmi ne porosodjon.
Az előszobai teljes zártsággal viszont nem értek egyet. Ha hazajöttök és pl. vizes a kabát, hol tároljátok? Illetve hol oldjátok meg a szellőztetését? Nem hiszem, hogy levétel után jó, ha egyből eltesszük a szekrénybe.
Gardróbod van?
Mert az úgy más;)
Na látod!
Nálad sincs ezek szerint;)
Nekem is van szerintem 50 éves lábosom is, ami szintén nem szutykos kívülről sem, pedig előttem a nagymamám vagy anyósom használta legalább 20 évig, ha nem tovább.
A nagymamám derelyevágója is én használom:DDD De egész jó állapotban van.
És nekem is meg van anyósom régi konyhamérlege, bár az csak bent van a szekrénybe, mert sajnálom kidobni. Illetve, anyósom kis csetreszei is be vannak dobozolva tisztán és a doboz bent van egy szekrénybe.
Én szeretem a teflont, de sajnos nagyon fogyóeszköz, főleg azot, amiket mostanság lehet kapni, mert azok 1-2 évet sem bírnak ki, bezzeg, amit a nagymamámtól kaptam, az bírt 25 évet.
A lepattogott zománcozott cuccokat kidobom, mert akármit tesz az ember, arról hullik a zománc, akár bele a kajába is....
További ajánlott fórumok:
- Kuka a konyhaszekrényben:-) Jó téma
- Hogy tudnám kiírtani a konyhaszekrényből az apró bogarakat?
- Kifröccsent zsír a konyhaszekrényeken (MDF)
- Fürge gyík bejött a lakásba és elbújt a konyhaszekrény alá. Hogyan tudnám kitessékelni, elkapni?
- Apró, pontszerű fehér bogarak inváziója a konyhaszekrényen - mik ezek? Segítsetek, kétségbe estem!
- Panellakásom konyhaszekrénye erős sárgára sikerült, mivel segíthetnék rajta?