Fürge gyík bejött a lakásba és elbújt a konyhaszekrény alá. Hogyan tudnám kitessékelni, elkapni? (tudásbázis)
Ha jól emlékszem, valami olyasmit mondott, hogy a házvezetőnő szabira ment, és akkor szakadt a nyakába a háztartási munka. Elég béna lehetett.
Egyébként én is szeretem nézni, hallgatni. Elég jó fejnek tartom.
Én erre nem is gondoltam, hogy vele akarsz fürdeni.
Bocs! :)
Micsoda remek ötlet!
Én is azt mondom, minden állatnak ott a helye, ahova született! Attól hogy szeretjük, meg aranyosak, stb. nem jelenti azt, hogy a malacot a szobámban neveljem. Pedig láttam már ilyet is!
Szerencsére megoldódott, így most már nyugodt vagy te is, és a gyíkocska is!
Köszi az ötleteket, legjobban a porszívós tetszett,cicák nincs, úgyhogy én magam ültem lesben.
Aztán egyszer csak előbújt a szekrény alól, én meg egy nedves ruhát dobtam rá, azzal sikerült elkapni, majd kint a kertben elengedtem. Jónak bizonyult az ötlet, a száraz ruha alól könnyebben meglógott volna. Remélem máskor nem téved be.
Értelek! Nagyon szép cica volt!
Majd találkozol még másikkal, icike-picike aranyosat, rögtön érezni fogod, ha ő a tied! :))
Jaj de jó neked! :)))
Itt még sose találkoztam gyíkkal.
Adj neki enni, tartsd meg!
Csak azért mertem ajánlani, mert a szomszédomnak így sikerült elkapnia és utána eleresztenie. Semmi látható baja nem lett a gyíknak, fürgén eltűnt a fűben. Egy madárka lehet, hogy sérülékenyebb.
Nálunk egyik éjjel már annyira fázhatott a földön, hogy rátelepedett a papucsra. Reggel papuccsal együtt óvatosan kivittük és hagyta. A másik eset, amikor a WC-kagyló belső peremén volt. Akkor eldugaszoltam a lefolyót, nehogy beleessen, és üvegbe tereltem. Hogy kerülhetett oda? Máig sem értem.
Amióta nincs macskánk, elszaporodtak a kertben, de nagyon aranyosak. :)
Most komolyan: ha egy jól nevelt cica, amelyik még tudja, hogyan kell egerészni, vagy egy u.n. pockos-kutya (pl. tacskó és hasonló) ha szagot fog, majd kivárja ott a szekrény körül-mögül, és segít eltakarítani.
Nem kell megvárni, míg meg is öli, elég ha csak segít arról a szűk helyről eltávolítani, elriasztani.
Én is! A más konyhájában... :))
- Először lezárnék a szekrény körül minden oldalt, és csak egyetlen menekülési utat hagynék neki, és ott pedig egy kartondoboz, vagy valami hasonló lenne, ahova beleszaladhatna
- Utána kezdeném valóban söprűnyéllel, felmosó nyelével kilökdösni, kipiszkálni, menekülésre kényszeríteni
Persze ez kétemberes meló, hogy amikor a csapdába (dobozba) beszaladt, valaki rögtön lezárja és már vigye is kifelé. Ha egyszer beszabadul szobába, stb. stb. sosem tudhatod, mikor találkozol vele a fürdőkádban, vagy éppen az ágyadban... biztosan frászt kapnék.
De cuki, imádom a gyíkokat :DD
Kijön az majd.
Még nincs ebéd?
Seprűnyél? Ahová befért, oda bottal is be lehet nyúlni?
További ajánlott fórumok:
- Kuka a konyhaszekrényben:-) Jó téma
- Hogy tudnám kiírtani a konyhaszekrényből az apró bogarakat?
- Tárolás a konyhaszekrényben
- Kifröccsent zsír a konyhaszekrényeken (MDF)
- Apró, pontszerű fehér bogarak inváziója a konyhaszekrényen - mik ezek? Segítsetek, kétségbe estem!
- Panellakásom konyhaszekrénye erős sárgára sikerült, mivel segíthetnék rajta?