Ki fizesse a közös költséget? Tulaj vagy bérlő? (beszélgetés)
Közös költség = Önkormányzatnál a bérleti díjjal
Legalábbis nálunk így van...
és itt akik lakást tulajtól bérlik vagy rezsi és plusz vagy rezsi és közösklts. és plusz
Általában ha a közös klts.-et válallja az albérlő kevesebb a kaució és a plusz havi díj...
Igazad van a jogszabály szertint a tulaj sara.
De az is igaz,hogy a villanyt és a takarítást a bérlőnek kéne:-)
Csak elég magas a k.költség és annak csak egy része megy erre,a többi megy a takarékba amit ugye a bérlő fizet egy ideig ,ha elköltözik nem kapja vissza.
szerintem is a tulaj fizeti.
önkormányzati bérlakásom van, és a közös költséget nem én fizetem, hanem a tulaj, az önkormányzat.
Mivel míg ott laksz,te használod a közös költségben foglaltakat,így egyértelmű,hogy azt neked kell fizetni,hiszen nem a tulaj használja.
13 éve lakom albérletben,de még soha nem merült fel bennem az,hogy nem nekem kell fizetni azért,amit én használok...
A bérlő dolga fizetni, mivel te használod a lépcsőházban a villanyt, a takarító utánad is takarít, és használja a közös vizet stb. + a lift, ha van, és még lehetne sorolni.
A fűtés átalányt is te fizeted, pedig azt akkor is fizetnie kéne a tulajnak, ha üres lenne a lakás ;)
Nekünk pl a közösköltsébe benne van a víz és fűtés is, így télen nyáron ugyan annyit fizetünk. Mi, és nem a tulaj. Mert igen, én használom a liftet...
Szóval így jogos.
További ajánlott fórumok:
- Albérletben ki fizeti a közös költséget? A tulajdonos vagy az albérlő?
- Válás esetén milyen módon követelhető a közös tulajdon fele?
- Be kell fizetnem a közös költséget, ha a közös képviselő nem értesített a közös költség változásáról sehogy sem?
- Mi történik azzal, aki nem fizet közös költséget?
- Társasházban ki akarják kapcsolni a liftet a közösköltséget nemfizető lakók miatt. Megtehetik jogilag? Mit lehet ellene tenni?
- Bp.XV.ker.-i Újpalotán lakók!mennyi közösköltséget fizettek egy liftes panelházban 54 nm felett?költözés miatt érdekel.