Mi történik azzal, aki nem fizet közös költséget? (tudásbázis)
Sziasztok. Aki tudja,írja le mi az eljárás menete közös költség behajtásánál? Tegnap kaptam meg a közjegyző levelét a tartozásról,le van írva hogy ő nem vizsgálja a követelés valóságtartalmát,élhetek ellentmondással ha kifogásolom az összeget.
Jelzálogjog bejegyzése irányuló papírt is küdött,de nekünk már a bank megterhelte a lakást. 2 jelzálogjog is lehet egy lakáson?
Bocsi ha hülyeséget kérdezek,de baromira nem vagyok ezekkel tisztában,eddig nem kellett...:(
Nálunk beperelte a lakásszövetkezet a lakót,de még most kezdődött,úgyhogy nem tudom mi lesz a vége.Állítólag a tartozása miatt jelzálogot akartak tenni a lakására,de bírósági végzés nélkül nem lehet.
Ezt a mindentudó :) nénikék beszélik a házban,nem tudom mennyi a valóságalapja.
Nálunk úgy van, hogy
-persze a lakók közös döntése alapján- elárverezik a lakását.
További ajánlott fórumok:
- Ha apasági tesztet csináltat a férjem és kiderül, hogy a mostani párom az apa, akkor kinek kell fizetni a teszt költségét?
- Albérletben ki fizeti a közös költséget? A tulajdonos vagy az albérlő?
- Az albérlővel csak a rezsiköltséget (gáz, villany, víz) fizettetem ki, kell akkor adóznom utána?
- Ha magam után fizetem az egészségügyi szolgáltatási járulékot, jár-e támogatás kontaktlencsére és kifizetik-e az útiköltséget a szemészetre?
- Ha utánvétellel adok fel egy kisebb csomagot, akkor a postai költséget nekem kell kifizetni a feladáskor vagy azt a vevő fizeti utólag?
- Be kell fizetnem a közös költséget, ha a közös képviselő nem értesített a közös költség változásáról sehogy sem?