Be kell fizetnem a közös költséget, ha a közös képviselő nem értesített a közös költség változásáról sehogy sem? (tudásbázis)
Igen, vétlen vagy, és ahogy irták a kkpvlő. 1 kötsög
Ettöl függetlenül be kell fizetned
Írsz egy ajánlott levelet, vagy visszaigazolós emilt és az indokokra hivatkozva kérsz részletet, aztán rávered a bérlőkre ugyanúgy részletekben
Ha nem tecc nekik, akkor felmondasz nekik
Ez ugyan nem közösköltség, de van egy autó a tulajdonomban, az üzembentartó nem fizette az adót, így most tájékoztatott a kormányhivatal, hogy ki fogják vonni a forgalomból. Amikor rákérdeztem, hogy engem, mint tulajdonost miért nem értesítettek a hátralékról azt mondták, hogy engem nem kell. Erről ennyit, most rohangálhatok, hogy mégis megmaradjon a kocsi.
Tehát neked is kötelességed érdeklődni a saját tulajdonod után. Mert csak te faragsz rá a végén.
Amúgy nálunk az a szabály, hogy aláírással kell igazolni a közös képviselőnél, hogy átvetted a jegyzőkönyv egy példányát.
Ez van, ettől még a költség a tiéd.
Mert neked mint tulajdonosnak kötelességed tájékozódni a lakásodat érintő kérdésekben. Tudtad hogy volt közgyűlés, tudod hogy ki a közös képviselő, vagy pl. melyig cég látja el a közös képviseletet, ki kellett volna kérned a közgyűlési jegyzőkönyvet. Amúgy simán lehet hogy bedobta a postaládába, csak elveszett, más kivette stb. vagy az e-mail nem érkezett meg. Ezek nem bizonyíthatóak. Neked kellett volna szóban aztán írásban kérni a jegyzőkönyvet.
Mert ez Mo., attól, hogy nem tudtál róla, attól még ez van, "miért nem mentél el a közgyűlésre, akkor tudnád" tipikus esete... :S
Az emelt összeg megfelel nekik,csak visszamenőleg szívtam be,több mint 20000 forintot...
Nem értem,ha vétlen vagyok valamiben,akkor azt miért nekem kell benyelnem. 1,közös képviselő sem emailen,sem postaládában nem értesített az emelésről 2,átküldtem neki többször,hogy beifzettem a kisebb közös költséget,ekkor sem reagált,hogy ez több...
Ez részben igaz csak, a bérleti díjakat úgy kalkulálják a kiadók hogy számításba veszik azt is hogy ki fizeti a közös költséget. Mindegy hogyan nevezzük, a bérleti díj lesz több ha a tulajdonos fizeti a közös költséget.
Be kell fizetned a különbözetet.
Az albérlőkkel a te dolgod rendezni, de szerintem rajtuk nem követelhető.
Nemcsak a közös képviselőnek lett volna kötelessége tájékoztatni, hanem neked is mint tulajdonosnak tájékozódni a közgyűlés eredményéről. Ennyi...
Ez a törvén nemismerete, nem mentesít esete...természetesen be kell, egy közösségben élsz, a többi lakó nem fizethet helyetted. Az albérlőkkel, meg Neked kell megbeszélned, lehet az emelt összeg már nem felel meg nekik, másik albérletet néznek.
Neked meg be kell fizetni, persze. A közös képviselő meg egy kötsög...
Az attól függ. Jobb helyeken a bérlő és a tulaj megosztják a közös költséget, ugyanis abba bele van számítva a felújítási alapba jutó pénz is, amihez a bérlőnek semmi köze. Ha eddig ezt is vele fizettetted, akkor én benyelném a helyedben. Ha csak a rá eső rész részarányos emelt részét nem fizette, akkor szépen megmondod neki, hogy emeltek, te sem tudtál róla, aztán ennyi, fizessék ki neked, nem kell benyelned......
Munka miatt nem tudtam ott lenni közgyűlésen,majd sem postaládában,sem emailen nem értesített a közös képviselő,hogy a közös költség megnövekedett,így több mint 1 évig nem tudtam róla.Ráadásul emailen átküldtem neki,hogy befzettem az alacsonyabb közös költséget,ekkor sem értesített a változásról.A gond,hogy albérlők vannak,akik így kevesebb közös költséget fizettek,viszont hátralékom nekem keletkezett.
További ajánlott fórumok: