Az öröklési törvények változása kedvez neked? (beszélgetős fórum)
Köszi...
Majd én is megnézem..
Beugrottam a google-ba, végrendelet minta kifejezésre úgy látom, hogy nagyon pontosan megad mindent.
És elnézést, azt kifelejtettem, hogy ha te írod is, akkor is tanácsos letétbe helyezni, ügyvédnél v. közjegyzőnél. Tudjátok, azok a huncut végrendeletek gyakran eltűnnek...:))) Valami paranormális tevékenység lehet a háttérben:)
Szia!
Van erről valahol minta..
Mármint ,hogy milyen legyen?
Nekünk nem gond,hogy a gyerekeink örökölnek..
Csak ugy gondoltuk szép sorjában ..Tehát majd csak utánunk...
Az ügyvédgazdagításról annyit, hogy most néztem meg: 8 év alatt 1 db végrendeletet csináltattak nálunk. (ügyvédi irodában dolgozom). Sokan nem gondolnak rá időben, vagy nem néznek utána, hogy mi lesz a haláluk után. Vagy nem érdekli őket, nem tudom. A közjegyzőnél már többen fordulnak meg végrendelkezni, de oda sem nagyon rohangálnak az emberek.
Erről az új törvényről sem fog az emberek többsége hallani, nagy meglepetések lesznek. Szerintem felelősebben kellene gondolkozni, van egy olyan érzésem, hogy sokan indítanának majd örökösödési pert, és meglepődnek amikor kiderül, hogy felesleges, mert semmi esélyük.
Érdekes hagyatéki eljárások lesznek a jövőben, az biztos... sok ember a közjegyzőnél értesül majd róla, hogy nem is olyan gazdag, mint gondolja...
Szia! Nektek itt nincs más mint egymás javára végrendelkezni...Szóval még ezért is külön fizzessetek....Felháborító..
Nekem vannak gyerekei. De az egyik vőm biztos azonnal követelőzne....Mi is ezen filózunk a párommal,h végrendelkezünk..
Csak tudjuk összespórolni a rávalót időben...
Ez az, hiszen most is küszködünk. Mi lenne, ha meghalnék?! Anyám azonnal a vagyonközösség megszüntetését kérné. Tehát el kellene adni a lakást a férjemnek. Anyósommal ugyanez a helyzet. És, azzal indokolták a törvényhozók ezt a hülyeséget, hogy így akarnak segteni a támasz nélkül maradó szülőkön. Ez akkora hülyeség, hiszen, ha gyerekem lenne, akkor meg ő örökölne, anyám akkor is úgymond támasz nélkül maradna...
Nem vitatom, vannak szülők, akik megérdemlik, de én inkább a férjemre hagynám.
Valami itt nagyon helytelenül alakul..
A házastárs semmibe vétele a cél. A túlélő társ küszködjön..vagy máris kezdjen mindenki külön kasszát???
További ajánlott fórumok:
- Új törvények...ötleteket kérek!
- Mit tennél az anyósoddal ha nem lennének törvények?
- Be kell fizetnem a közös költséget, ha a közös képviselő nem értesített a közös költség változásáról sehogy sem?
- A változás pszichológiája, a psziché változásai
- Tartózkodási hely változását jelezni kell a NAV felé?
- Terhességi teszt változása