Válás esetén milyen módon követelhető a közös tulajdon fele? (tudásbázis)
Hol írta, hogy ő robbantott?
Egyszerűen csak válni akar. Ilyen azért van.
Persze hogy nem kötelezheted erre! Meg kell egyezni vele, mert a per évekig húzódik, és többe kerül a leves mint a hús, mire vége lesz. Vagy kifizeted te őt vagy ő téged, vagy eladjátok és vesztek egy-egy lakást belőle. Árverésre nyomós indok nélkül (tartozás pl) nem kerül sor, és ne is kerüljön, mert jóval áron alul kelne el.
Nem egyszerű helyzet az biztos.
Ha nem tudtok megegyezni, akkor a bíróság.
Fordulj ügyvédhez!
Közös tulajdon megszüntetése iránti pert kell indítani.
De jobb lenne neki is, ha megegyeznétek.
Ha kiköltözöl, akkor a részedre bérleti díjat kell fizetnie, ha lakja azt a részt is.
Szerintem beszéld meg vele, mert ha kivásárol, akkor jártok mindketten jól.
Ha kényszerértékesítésre kerül a sor, akkor az nyomott áron lesz + ott vannak az ügyviteli költségek.
Ha nem tudod erről meggyőzni, akkor fordulj ügyvédhez!
Gondolom, nem akarsz évekig tökölni vele...
Á, biztos nem venne fel hitelt.
Élne így tovább benne egyedül, hogy tudja részem van benne
Jobb, ha kivásárolja a részed (vehet fel hitelt rá), mintha kényszerértékesítésbe fordulna a dolog.
Nem kötelezhető, hogy kifizessen?
Tehát örökre lesz egy közös tulajdonunk, úgy, hogy nem élünk közösen benne?
További ajánlott fórumok:
- Hiteltörlesztés elmaradása esetén, a bank mikor kezdi el lefoglalni a tulajdonokat? Hogy működik ez az egész? Segítsetek!
- Szerintetek kártyás mobil esetén van esély beazonosítani a tulajdonost? A szolgáltató kártyásokról nem ad infót.
- Ház eladás esetén 3/4 és 1/4 tulajdonrész esetén a kisebb tulajdonrészű visszatarthatja a ház eladását?
- Mi a módja, hogy két tulajdonos esetén az egész lakás az én nevemre kerüljön?
- Panelprogramos lakást vásároltunk, majd az előző tulajdonos helyett mi fizettünk, követelhetem tőle az összeget?
- Közüzemi tartozást követelhet a tulajdonostól a szolgáltató, ha az óra az albérlő nevére át lett írva?