Panelprogramos lakást vásároltunk, majd az előző tulajdonos helyett mi fizettünk, követelhetem tőle az összeget? (tudásbázis)
9. evamaria0803 (válaszként erre: 7. - Zsu1984)
2013. márc. 27. 13:56
Ilyen szerződést még nem láttam, de nem is hallottam ilyenről, hogy valaki addig nem adhatja el, ameddig ki nem fizeti. Most a Te lakásod értéke nagyobb, úgy gondolom, jól jártál vele, de ez még mindig csak egy magánvélemény.
8. zsu1984 (válaszként erre: 5. - Spiritus)
2013. márc. 27. 12:53
Nem egyeztünk meg semmiben....kb 1-1,5 évig fizettük, ezt az összeget szeretném visszakapni csak sajna ügyvédre nincs lehetőség és érdeklődtem volna hátha valaki jártas ilyen dolgokban, hogy követelhetem-e vagy mindenképp tereljük jogi útra vagy követelhetem-e jogosan....valami, bármi:)
7. zsu1984 (válaszként erre: 6. - Evamaria0803)
2013. márc. 27. 12:50
Mint később kiderült(ezt az eladónak tudnia kellett, mert amikor megkötötték a panelprogranm szerződést azt az akkori tulajdonos vállalta és át nem ruházható és a kifizetése nélkül el sem adható a lakás a társasházi szerződésben foglaltak szerint) Különböző okok miatt számunkra ez csak később derült ki sajnos.
6. evamaria0803 (válaszként erre: 4. - Zsu1984)
2013. márc. 26. 19:03
Konkrét választ nem tudok adni, de a Te lakásod már, így nem az előző tulaj helyett fizeted. (ez csak magánvélemény)
5. Spiritus (válaszként erre: 3. - Zsu1984)
2013. márc. 26. 19:01
Kicsit részletesebben?!?!
Mióta ment ott a panel program stb?
Állítólag megegyezés kérdése, hogy hogyan kell. Ha abban egyeztetek meg az adásvételiben, hogy ő fizeti, akkor behajthatjátok szerintem!
4. zsu1984
2013. márc. 26. 18:52
Mint kiderült nálunk nem adhatta volna el ìgy,mert ittnem a házra szól.
3. zsu1984
2013. márc. 26. 18:50
Az eladónk nem fizette ki és úgy adta el a lakás. Mi kifizettük. Követelhetem rajta a pénzt?
2. Fille
2013. márc. 26. 18:46
a panelprogram részleteire gondolsz? ha igen, én vettem ilyen lakást, kk-ban fizetem tovább, mert a házra szól, nem a tulajdonosokra. depersze ez háztól függhet. a közösképviselőd lehet hogy tud segíteni jobban.
1. zsu1984
2013. márc. 26. 18:44
Panelprogramos lakás eladása?
További ajánlott fórumok:
- Tattoo&piercing tulajdonosok, kedvelőik
- Tacskó és egyéb pici kutyus tulajdonosok ide..
- Így kiderül hogy a lakás tulajdonosa nem adózik?
- Telefonszám tulajdonosának kiderítése!!! Hogyan?
- Hozzá lehet szólni a naplókhoz, ha a napló tulajdonosa engedélyezi!
- Közüzemi tartozást követelhet a tulajdonostól a szolgáltató, ha az óra az albérlő nevére át lett írva?