Társasházban ki akarják kapcsolni a liftet a közösköltséget nemfizető lakók miatt. Megtehetik jogilag? Mit lehet ellene tenni? (beszélgetés)
Nem e lehetne egy kulcsot kapni a lifthez, miutan valaki kifizette a raszabott koltsegeket. Akinek van kulcsa az liftel jar, akinek nincs kulcsa az nem liftezik, gyalogol.
(vannak valtoztathato kodos hitelkartya alaku zarak, es a kodot a liften konnyu valtoztani minden honapban. Egy szamitogeppel valtoztathato.)
Csak egy otlet...
Anyósoméknál a gázt kapcsolták ki fél évre. Nem volt melegvíz, de ők a 2.héttől vettek villanybojlert. Most a fűtésszerzonra sikerült visszakapcsoltatni a gázt. Anyósomnak 150 ezer forint túlfizetése van, amit persze nem kap vissza, amúgy meg a háznak több milliós tartozása van.
Én amúgy a te esetedben biztos valamilyen hivatalos szervhez fordulnék, mert szerintem ilyet nem lehet tenni.
Barátnőméknél is ugyan ez a helyzet,bár ott "csak" 5 emelet van és "csak" hétvégére vonatkozik a liftmegvonás. Nem tudom,hogy jogilag ez mennyire megengedett szokás,szerintem ezt lehetne támadni!!! Egyébként sajnos egy társasházban ha valakik nem fizetnek,és abból következmények lesznek(mint nálatok),akkor azok szívnak nagyot,akik becsülettel kifizetik minden hónapban,amit ki kell.
De sajnos manapság az emberek vagy számlát fizetnek vagy esznek!!! Nehéz a kettő együtt és ez borzasztóan szomorú!
Mit mond a közös képviselő???
További ajánlott fórumok:
- Az óvoda megteheti-e, hogy nem engedi, hogy a gyerek ne aludjon ott?
- Zajongás(gyermekek által) egy társasházban
- Akik társasházban laknak és zenészek
- Mit tennétek, ha a társasház alatt ahol laktok egy pékség lenne és nem lehet szellőztetni tőle annyira büdös?
- Ha sürgősen megoldás szükséges a társasházban, mit és hogyan lehet tenni?
- Ezt tényleg megteheti a NAV?