Keralai sült krumpli recept
A Keralai sült krumpli hozzávalói:50 dkg burgonya, kockázva
1 közepes vöröshagyma, szeletelve
1 teáskanál egész mustármag
1 teáskanál őrölt kurkuma
2 teáskanál őrölt chili
2 evőkanálnyi kókuszolaj
só
A Keralai sült krumpli elkészítési módja:
Hevítsd olajat egy serpenyőben, majd dobj bele fehér mustármagokat, pörköld egy picit. Add hozzá a hagymát, vedd le a hőt egy picit, és dinszteld 2 percig. Szórd a krumplit is bele, keverd jól össze. Sózd, és keverd. Szórd meg az őrölt chilivel, a kurkumával, és keverd alaposan meg. Önts rá egy kis vizet (kb 1 dl, de ha kell többet), fedd le és főzd, míg a krumpli megpuhul. Emeld a hőt, önts rá egy evőkanálnyi olíva olajat, és süsd tovább 5-10 percig, mindezt azért, hogy a krumpli aranybarnára süljön, kérgesedjen.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: Rozália, 2016. jan. 19. 21:12
A keralai sült krumpli elkészítési módja és hozzávalói.