Kekszes-marcipános sütemény recept
A Kekszes-marcipános sütemény hozzávalói:50 dkg darált keksz
25 dkg margarin
20 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
10 evőkanál meleg tej
5-6 g kakaópor
mandulaaroma
A Kekszes-marcipános sütemény elkészítési módja:
A margarinból, a cukorból és a vaníliás cukorból szirupot készítünk és kihűtjük. A kekszet két részre osztjuk, az egyik feléhez 5-6 g kakaóport teszünk, a másik feléhez egy mandulaaromát keverünk. Ezután a szirupot fele-fele arányban a kekszekhez öntjük, valamint az 5-5 evőkanál tejet, és jól eldolgozzuk. Veszünk egy kisebb tepsit vagy edényt, aminek az alját folpackkal kibéleljük, és a kakaós masszát belenyomkodjuk szép egyenletesen, erre pedig a zöld massza kerül. Csokit reszeljünk a tetejére!
Egyszerű és látványos süti.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Jocika, 2007. szept. 1. 20:32
A kekszes-marcipános sütemény elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.