Főoldal » Receptek » Karácsonyi receptek » Karácsonyi fahéjas almaleves recept

Karácsonyi fahéjas almaleves recept

Elkészítési idő 35 perc

A Karácsonyi fahéjas almaleves hozzávalói:
1 kg savanyú alma
2 dl tejföl
3 dkg liszt
őrölt fahéj

cukor
citromlé
szerecsendió


A Karácsonyi fahéjas almaleves elkészítési módja:
Az almát meghámozzuk kimagozzuk és felkockázzuk. Ezután feltesszük főni egy lábosba, másfél liter hideg vízbe. Ízesítjük a fahéjjal, ízlés szerint sózzuk, cukrozzuk, és kevés citromlével pikánssá tesszük. Felforraljuk, majd levesszük takaréklángra. Ha az alma megpuhult, egy kis tálban külön elkeverjük a lisztet a tejföllel, és ha elég sima néhány kanállal kimerünk a forró levesből és ezzel behabarjuk a levest. Melegen tejszínhabbal és őrölt fahéjjal valamint kevés szerecsendióval tálaljuk az ünnepi asztalra. Ha a habarásba teszünk egy zacsi főzős vaníliapudingot még krémesebb lesz.


Kategória: Karácsonyi receptek


A karácsonyi fahéjas almaleves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook