Karácsonyi fahéjas almaleves recept


1 kg savanyú alma
2 dl tejföl
3 dkg liszt
őrölt fahéj
só
cukor
citromlé
szerecsendió
A Karácsonyi fahéjas almaleves elkészítési módja:
Az almát meghámozzuk kimagozzuk és felkockázzuk. Ezután feltesszük főni egy lábosba, másfél liter hideg vízbe. Ízesítjük a fahéjjal, ízlés szerint sózzuk, cukrozzuk, és kevés citromlével pikánssá tesszük. Felforraljuk, majd levesszük takaréklángra. Ha az alma megpuhult, egy kis tálban külön elkeverjük a lisztet a tejföllel, és ha elég sima néhány kanállal kimerünk a forró levesből és ezzel behabarjuk a levest. Melegen tejszínhabbal és őrölt fahéjjal valamint kevés szerecsendióval tálaljuk az ünnepi asztalra. Ha a habarásba teszünk egy zacsi főzős vaníliapudingot még krémesebb lesz.
Kategória: Karácsonyi receptek
A receptet beküldte: cirmesitompika, 2008. dec. 3. 19:12
A karácsonyi fahéjas almaleves elkészítési módja és hozzávalói.