Főoldal » Receptek » Saláták, öntetek receptjei » Kapros-joghurtos cukkinisaláta recept

Kapros-joghurtos cukkinisaláta recept

Elkészítési idő 6 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Kapros-joghurtos cukkinisaláta hozzávalói:
1 db közepes méretű cukkini,
2 dl natúr biojoghurt,
2 gerezd fokhagyma,
1 ek. balzsamecet vagy almaecet,
1 ek. hidegen sajtolt kendermag vagy szőlőmagolaj,
1 ek. barna nádcukor vagy édesítőszer,
1 tk. friss vagy szárított kaporlevél,
Ízlés szerint fűszerek: patikasó, színes őrölt bors, szárított petrezselyemlevél


Kapros-joghurtos cukkinisaláta

A Kapros-joghurtos cukkinisaláta elkészítési módja:
A cukkinit egy drótszivaccsal folyóvíz alatt gyengéden körbedörzsölöm. Ezt követően 2 mm vastagságúra felszeletelem egy éles késsel. Kicsit megsózom. A joghurtot összekeverem a többi hozzávalóval, majd hozzáadom a felszeletelt cukkinit. Legalább 2-3 órára hűtőbe kell tenni, hogy jól összeérjenek az ízek. Bármilyen húsételhez, de önálló fogásként is finom és egészséges. Én önálló ételként ettem főtt tojással vacsorára. Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Saláták, öntetek receptjei


A kapros-joghurtos cukkinisaláta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook