Kapros-joghurtos cukkinisaláta recept
6 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Kapros-joghurtos cukkinisaláta hozzávalói:
1 db közepes méretű cukkini,
2 dl natúr biojoghurt,
2 gerezd fokhagyma,
1 ek. balzsamecet vagy almaecet,
1 ek. hidegen sajtolt kendermag vagy szőlőmagolaj,
1 ek. barna nádcukor vagy édesítőszer,
1 tk. friss vagy szárított kaporlevél,
Ízlés szerint fűszerek: patikasó, színes őrölt bors, szárított petrezselyemlevél
A Kapros-joghurtos cukkinisaláta elkészítési módja:
A cukkinit egy drótszivaccsal folyóvíz alatt gyengéden körbedörzsölöm. Ezt követően 2 mm vastagságúra felszeletelem egy éles késsel. Kicsit megsózom. A joghurtot összekeverem a többi hozzávalóval, majd hozzáadom a felszeletelt cukkinit. Legalább 2-3 órára hűtőbe kell tenni, hogy jól összeérjenek az ízek. Bármilyen húsételhez, de önálló fogásként is finom és egészséges. Én önálló ételként ettem főtt tojással vacsorára. Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2019. júl. 15. 21:22
A kapros-joghurtos cukkinisaláta elkészítési módja és hozzávalói.