Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Káposztás gombóc kacsaaprólékkal recept

Káposztás gombóc kacsaaprólékkal recept

A Káposztás gombóc kacsaaprólékkal hozzávalói:
1,2 kg kacsaszárnytő
50 dkg savanyúkáposzta
10 dkg húsos szalonna
1 fej vöröshagyma
1 mokkáskanál majoranna

2 alma
gombóchoz:
1 dkg élesztő
0,5 dl langyos tej
25 dkg liszt



A Káposztás gombóc kacsaaprólékkal elkészítési módja:
A felkockázott szalonnát zsírjára pirítjuk, rátesszük a finomra vágott hagymát, hozzáadjuk a káposztát, öntünk rá 2 dl vizet, és letakarva 20 percig pároljuk. A kacsadarabokat sózzuk, majorannázzuk, tepsibe tesszük, aláöntünk 1 dl vizet, és 20 percig sütjük a sütőben. A gombóchoz az élesztőt a tejjel felfuttatjuk. A lisztet tálba tesszük, megsózzuk, hozzáadjuk az élesztőt és 1 dl vízzel tésztát dagasztunk, amit duplájára kelesztünk. A meghámozott almákat felszeleteljük. A kacsadarabokat kivesszük a tepsiből, helyére tesszük a káposzta 3/4-ed részét. Rátesszük az almaszeleteket, majd a kacsadarabokat. Mélyedéseket nyomunk a káposztába, és tojás nagyságú tésztát szaggatunk a mélyedésekbe. A gombócokat betakarjuk a maradék káposztával, visszatesszük a sütőbe és egy órán át sütjük.


Kategória: Egytálételek receptjei


A káposztás gombóc kacsaaprólékkal elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook