Fokhagymás spárgatök recept
A Fokhagymás spárgatök hozzávalói:60 dkg tök
1 tojás
1 evőkanál tej
1 csapott teáskanál só
1 mokkáskanál törött fehérbors
2 gerezd fokhagyma
liszt
olaj a sütéshez
A Fokhagymás spárgatök elkészítési módja:
A meghámozott tököt hosszában elvágom, kimagozom, ujjnyi vastag szeletekre vágom. A tojást a tejjel és a fűszerekkel habosra keverem, hozzáadom a zúzott fokhagymát. A tökszeleteket először lisztbe, a fűszeres tojásba, ismét lisztbe mártom, majd forró olajban kb. 7-8 perc alatt aranybarnára sütöm.
Pirítós kenyér mellé melegen paradicsommártással, hidegen majonézzel kínálom.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2018. aug. 2. 16:28
A fokhagymás spárgatök elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.